torsdag 18 juni 2020

Torsdag 18 juni 2020.Underbar sommardag! Midsommarstången rest!

Ja så ser det ut att bli midsommar även i år. Jag bor på ett ålderdomshem, numera benämnt "ÄLDREBOENDE".

I dag har vi haft strålande sommarväder hela dagen. Jag sov en stund på förmiddagen efter frukost.
Klockan tre samlades vi ute och fick lysssna till många gamla roliga sånger som sjöngs till musik från knappdragspel. Under tiden fick vi se  MIDSOMMARSTÅNGEN  resas.

Så står den klar tills i morgon då vi ska dansa. Nej, jag skojar bara! Vi kunde ramla eftersom våra ben är till stor del förbrukade och vi har en tendens att ramla om det går för fort.

Gång på gång ställs jag inför likheten mellan en 4-åring och en 90-åring! På flera sätt!

Det var trevligt att sitta där och lyssna  och minnas gångna år.: Skulle vara intressant att kolla lite i gamla DAGBÖCKER och skriva ner minnen. Borde passa på nu medan jag bor, som jag bor just nu, i väntan på att Corona ska ta slut, vilket kommer att betyda ett annat liv att leva för många människor på vår jord  och för mig en chans till större bostad!
Det går dock ingen nöd på mig . Men jag minns ju ett liv före Corona!

I går skrev jag om myror och en och annan har dröjt sig kvar,, så lite småkrig har jag kämpat ut också i dag! De är väldigt små och de är väldigt snabba !
Men OK! Det betyder ju lite omväxling i tillvaron när man inte får träffa sin familj.

Yngsta dottern, boende i Onsala har varit här i kväll. Vi pratar i våra telefoner  och tittar på varandra genom fönstret! Tacksamma för DEN möjligheten!

Får se hur Midsommarafton i morgon blir. Hoppas att det blir sol då också.
Midsommar och sol hör ihop anser jag!

I morgon skriver jag och berättar hur det blev med midsommarfirandet. Då får jag nog lägga långbyxorna åt sidan och leta fram en sommarklänning från garderoben!
Att vara fin på Midsommarafton är ju en gammal tradition!

Nu önskar jag GODNATT till oss alla ! Att vi ska få sova gott ! Även de små nyfödda, som jag just nu tänker på. Magknip är störande för både barnet och dess föräldrar! Gud med oss alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar