måndag 22 juni 2020

Måndag 22 juni 2020. Härlig långpromenad i Onsala!

Jaha, så sitter jag åter framför datorn för att dela med mig av senaste dagarnas upplevelser.
Jag vill minnas att det i mitt förra inlägg handlade om krig! MYRKRIG!

Det kriget vann jag med bred marginal kan jag säga.  En och annan "soldat" dröjde sig kvar och då genom att i god tid ta sig upp på köksbordet. Det rörde sig bara om ett 15-tal, sammanlagt, så de var ej så svårt att bli av med.

Vad gäller den större samlingen på golvet, som tydligen tog sig in genom den öppna dörren mot trädgården, så tror jag att Handspriten som på grund av CORONAviruset alltid finns till hands i vårt hem, lite varstans, tog död på dessa. Tror att Gud, änglar och Handspriten samarbetade på något sätt för de försvann nästan lika snabbt som de från början kom innanför dörren!

Dagen efter denna invasion var det Midsommardagen.
Midsommarstången var ju rest dagen innan  så det var bara att fortsätta firandet!
 
Elsemarie och Lasse hade av ledningen för  vårt Äldreboende på Ekhaga, blivit inbjudna att komma till oss för att spela och sjunga på Midsommardagen vilket de så gärna gjorde. 

Den som kunde, sjöng med i de gamla midsommarlåtarna,som de kunniga musiklärarna hade förberett genom att till samtliga deltagare dela ut trevliga sånghäften så att även vi som inte längre hänger med  när våra stämband strejkar på grund av ålder, ändå kunde följa med i texterna  och sjunga med eller, som jag, bara följa med i texten.

Elsemarie och Lasse har flera års erfarenhet av att sjunga, spela och leda allsång så det blev en rolig eftermiddag denna Midsommardag. 
Solen sken och allt var som det ska vara  i midsommartid!

Det är, så klart,ej så som vi önskade att det skulle vara eftersom Coronaviruset kom som en objuden,
ej välkommen gäst. 
Håll dig helst inomhus och om du vill gå ut så gå ej i grupp. Högst 50 personer får en samling av människor vara! Tvätta händerna ofta. Håll minst två meters avstånd till andra människor. Gå inte till affärer eller andra ställen där du riskerar att träffa medmänniskor!

Jag kommer osökt att än en gång tänka på låten de sjöng i Ungdomskören i Filadelfia i Örebro för många, många år sedan; " Vi är alla i samma båt, och vi har det på samma sätt! För ingen är livet hopplöst och för ingen är det lätt!"

Just nu rasar denna Coronaepidemi över hela vår värld och vi gör , var och en vad vi kan för att hejda den! Många böner går  till Gud om att vi ska slippa denna plåga  som är anledning till så mycket besvikelse och lidande för så många i dessa dagar!

Nu har jag bara en tanke att förverkliga denna dag och det är  längtan efter att få sova.
Så då ska jag göra det. Jag är så tacksam för så mycket och borde skriva därom men hoppas på att kunna göra det en annan dag. Nu säger jag till er alla! Natti, Natti och SOV GOTT!

Vi tackar Gud för dagen som gått och ber om Hans beskydd den kommande natten!
Gud välsigne oss alla!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar