lördag 13 juni 2020

Lördag 13 juni 2020. Sol, sol, var jag går! En liten blogg innan jag somnar!

Det var länge sedan jag skrev blogg vid så tidigt klockslag!
Anledning till detta?  Möjligen att jag varit ensam hela dagen. Pratat med mina barn och ett barnbarn, som förstod att farmor nog hade lite tråkigt.

Jag och Gud pratas ju vid en del. Speciellt fina dagar då  de mina har fullt upp med fritidsaktiviteter!

Jag gillar att de ägnar sig åt sådana nyttigheter!
Någon, eller några simmar i havet. En del målar hus, eller hugger ved. Eller ägnar tid åt sina odlingar i trädgård och växthus.    Själv tog jag en lång promenad på alla fina småvägar som finns i Onsala!

Som jag sagt tidigare så har jag ej bestämt mig för om jag ska fortsätta att bo och trivas här.

När jag tar itu med detta problem så stannar det vid ett annat problem som ständigt dyker upp till ytan och irriterar mig . Jo jag vet att jag hjälpligt kan hantera det men det hindrar inte att det återkommer som "ett  smolk i ögat", för att använda ett uttryck sedan barnaåren!

Dock hindrar det mig inte från att göra mina tappra försök att skriva av mig lite. Dels för min egen skull, dels för att min familj och mina vänner kan hänga med i det fantastiska liv jag lever dag efter dag!

Jag bor vid en "landsväg" och ser människor komma och gå! Detta gör att jag aldrig behöver känna mig isolerad.  Det är bara att gå ut genom dörren till uteplatsen, ta rullatorn som ett bra stöd under långpromenaden och ge mig iväg på upptäcktsfärd i området. Här är så vackert med träd, buskar, blommor och en och annan sevärdhet. Bilar och cyklister ständigt i sikte en bit härifrån.

Den stora, välskötta gröna gräsmattan framför mitt fönster. Jaa, jag har bara ETT fönster på min lilla lya. Står i kö för en tvåa och ber till Gud om hjälp med att få flytta in i lite större bostad.
OM man nu ska invänta en sådan så faller det ju rätt i tid. Hela sommaren ligger framför och vad som helst kan hända!

Att ha en dator är också något att vara tacksam för. Som mina läsande vänner vet så har släkten efter den lilla övergivna stockholmsflickan  ALVA, vår mor; blivit allt större och vi är många som håller reda på vad som händer i vår stora familj! Så glad för att mamma och pappa träffades och att de gav oss så mycket kärlek och lärdomar som vi haft att förvalta och att vi nu är många i familjen!

Så blev det en LÅÅÅÅNG promenad i dag också och en liten sovstund efter det.
Nu ska det bli mer av detta. Dagen har varit solig och varm och jag räknar med att få sova gott, som vanligt! Gud är god och vill vårt bästa.

Tidigare i dag satt jag och läste anteckningar från 80-talet när Gud talade till oss i den bönegrupp som samlades varje måndag i några år. Varje måndag förmiddag möttes vi i våra hem  för att tacka och be till Gud. De flesta av dem som var med är nu hemma hos Gud och en dag ska vi åter få mötas.
De minnen jag har från den tiden bär jag med mig som dyrgripar!
Tänk att få mötas tillsammans med varandra och vår älskade Jesus ibland oss som Han lovade för länge sedan!

Nu väntar sängen och jag önskar er alla, mina vänner, ALLT gott och att vi alla ska få somna i frid!
En härlig sommarkväll går mot sitt slut men ännu kan jag se solens sista strålar hålla sig kvar!!
Natti, Natti!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar