måndag 8 juni 2020

Måndag 8 juni 2020. Jag är ledsen i kväll men försöker ändå!

Varför är jag ledsen? Jo det är det där med synen. Jag behövde få hjälp på något sätt.
Jag får inte  ta  mig till Kungsbacka och optikern där på grund av Coronaviruset.

Att skriva av sig lite är faktiskt inte så dumt men numera är det för mig en ansträngning att ta fram datorn för att skriva till mina vänner , beroende på min försämrade syn!  Då är det enklare att gå till nattens vila utan att skriva.

Samtidigt så har det blivit en vana att avsluta med en liten blogghälsning till mina vänner. Det kallas att " jag blivit beroende". På sitt sätt!

Vad har hänt denna dag?
Jo sol och värme, lite så där portionsvis.
God frukost, lunch och middag!  I stället för lång promenad, liknande den jag gjorde i går då jag blev så andfådd, så hämtades jag i dag  till Gymnastik ute på gården i solskenet!

Det blev sittgymnastik med träning av alla kroppsdelar en god stund. Så tacksam för att jag på mitt nya boende får vara med om nyttiga övningar, som nog ej skulle bli i samma omfattning om jag gjorde dem hemma!

Fika med tilltugg avslutade det hela!  På grund av att jag numera så lätt blir andfådd vid kroppsrörelser under lång tid så fick promenaden uteslutas i dag.
Annars har jag hört att brist på rörelse gör att jag blir andfådd.

Om någon är av annan uppfattning så meddela mig gärna. Kanske kan jag komma åter till tidigare kondition på något annat, lättare sätt!  (BRRRR)

Att jag nu bor på ett "ÄLDREBOENDE" där jag har en dotter med make boende några kilometer härifrån gör att jag också nu kan få besök ibland!
Dock så annorlunda. I dag jobbade hennes Lasse hemifrån och på väg hem till honom stannade Elsemarie  en stund hos mej då vi kunde använda oss av våra telefoner för att se och höra varandra!

Hon satt en stund på min uteplats pratandes 2 meter från fönstret (!!!!!) innan hon åkte hem till Lasse och den goda mat han, som jag förmodar hade tillagat. Han är en riktigt duktig kock!

Jag såg till att dagen blev så intressant som möjligt med samtal med mina barn och en titt  på den lilla vackra Sigrid, nu två veckor gammal, boende med sina föräldrar  i  Växjö!

Visst tyckte jag att hon sa:" Hej Gammelmormor, nu är jag här och vill träffa dej!"

Jaa, det beror på Coronas fastklamrande! Hur lång tid det kan ta? Ja därom tvista " de lärde"!
Men vi bidar tåligt den dag då vi åter kan få möta nära och kära och alla vänner!
Skönt att veta att Gud inte varken är sjuk eller sover!
Han kommer att ha SISTA  ORDET och jag är så tacksam att vi små människor får ha en relation med Gud och att Han älskar oss!

Att jag har en skön säng att sova i tackar jag Gud för varje kväll. Samtidigt som jag ber att jag ska få en större lägenhet så jag kan få möjlighet att få ta möblerna från Örebro till Onsala där jag nu tillhör   Kunsbacka kommun!
Att flytta vid hög ålder är ej så enkelt men jag är tacksam för att jag fortfarande kan ta hand om  både ekonomi och fatta ett och annat beslut där också  hjärnan,  i viss mån, hänger med!

Att ha en del kloka barn med familjer är ej heller att förakta.  SOV GOTT! Gud vakar över oss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar