måndag 15 juni 2020

Måndag 15 juni 2020. Kriget mot myrorna pågår men i allt mindre omfattning!

Jo det hände sig att små, små svarta kryp invaderade en bit av golvet innanför dörren till mitt lilla uterum !
Från min barndom har jag en viss kännedom om dessa mycket små "soldater", som oanmälda bara "kliver på" och intar vissa områden som de tydligen betraktar som sina.

Nu ska jag från början säga att "om Corona och myror tycker jag inte"
Att tidigt i livet varje försommar under en kort tid leva tillsammans med dessa små kryp går en icke spårlöst förbi. Märkligt nog så var det som att de fått order om att under en kort tid göra sina "anfall".

I min barndom konfronterades vi  med dessa ointressanta varelser när vi om morgonen skulle ta en av mors goda bullar från den stora burken och möttes av små svarta objudna gäster.
Nu hade vi att välja. Att skrapa bort de svarta krypen och bullen såg ut och smakade som den brukade. Äta och njuta. Mammas bullar var så goda!

Eller att avstå bullarna och ta en macka i stället. Naturligttvis skrpade vi bort och dödade "inkräktarna" och åt våra bullar som vi hade gjort tidigare. Utan myror.

Detta fenomen kom åter försommar efter försommar och det var inget märkvärdigt med det.
Men nu har åren gått och jag har inte sett myror inomhus på alla år.
När jag nu valde att en kort tid bo i denna lilla lägenhet med dörr rakt ut mot gräsmattan, helt underbart, i väntan på en större, som kunde komma ifråga endast om jag till en början kunde tänka mig att ta denna pyttelilla. OK! Jag har flyttat många gånger och vet att man överlever även om allt inte från början blir som man planerat!

Att jag då ganska snart fick besök av myror var väl ej önskvärt. Nu är de borta efter något dygn och jag hoppas att jag blev av med samtliga (?)   så jag kan behålla min bostadsrätt med möjlighet till en större med tiden!

Att bli av med Corona står högre på min önskelista men som så ofta får jag ta en dag, ett ögonblick i sänder och invänta det jag önskar och ber om! Vi är många som ber om ett slut på Coronaviruset för detta har ställt till med så mycket onödigt lidande för mänskligheten.

God mat, som vanligt, har vi fått också i dag och det finns mycket att vara tacksam för.  Jag ska strax gå till nattens vila och då ber jag för hela min familj och nämner var och en vid namn.
Jovisst känner Gud till dem var och en men för mig har det blivit en god vana att säga vars och ens namn och veta att Gud och jag vill samma sak! Att samarbeta med Gud är det bästa som finns!

Nu säger jag Natti, Natti till min familj och er alla ! Gud är trofast och sviker ALDRIG! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar