torsdag 18 april 2019

Torsdag 18 apri 2019. Omväxlande dag



Min andra dag i Onsala!
Elsemarie och Lasse bjöd mig att åka med till Botaniska Trädgården! Det var länge sedan jag var där!
Så mycket vackert att njuta av! Både Else-Marie och Lasse har påsklov så de hade tid med mig! Soligt och fint väder var det och vi njöt ifulla drag! Våren är i antågande och om någon vecka tror vi att de flesta träd är gröna.
Vi fikade i solen och promenerade omkring.
På hemvägen åkte vi till en stor Handelsträdgård i Fjärås och där fanns allt man kan önska för att idka trädgårdshanterig. Vi köpte en del fröer och plantor och tog sedan sikte på Onsala!
På vägen dit stannade vi och köpte Rödspätta och Remouladsås, något som av Lasse vid hemkomst tillsammans med fantastiskt gott potatismos serverade som dagens rätt!

Han är suverän på att laga mat den mannen och dagens måltid var inget undantag!

Denna torsdag är inte vilken dag som helst. Nej det är en minnesrik dag. År 1972 kom Elsearie och jag tillsammans med pappa Georg, som ännu ett par veckor skulle guida grupper, som ville se Det Heliga Landet där Jesus en gång vandrande omkring före sin himmelsfärd.

Samma dag som vi anlände föddes ett vackert barn i Jerusalem! Georgs och mitt första barnbarn! I dag fyller han 47 år!
 Hans föräldrar bodde, när Mikael föddes, i Betania nära Jerusalem och medan Georg fortsatte resan genom landet med den för honom nya gruppen som vi hade med oss från Sverige så bodde Else-Marie, då fem år gammal, och jag i  Betania! Efter ett fåtal dagar kom Kerstin och Mikael hem från BB och vi fick fyra veckor tillsammans. (Sista två veckorna följde vi med Georg på en ny gruppresa.)
Det kom en del släktingar, vänner och bekanta för att gratulera och beskåda det vackra barnet!

I dag har vi ringt och gratulerat Mikael, som i tidig barndom tillsammans med sina föräldrar flyttade  till Sverige.
Nu har han familj med fru och tre fina barn.
De firar hans födelsedag i sitt sommarhus i Skåne!

Eter den goda middagen känner vi nu för att gå till nattens vila. Vi har  haft en jättehärlig dag och är så nöjda.  Nu ser vi fram emot påskafton då vi hoppas på att vara några fler kring matbordet.
Vädret ska enligt tv vara strålande i helgen. Här är så fridfullt och vacker är omgivningen så det är för mej en härlig avkoppling.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar