måndag 8 april 2019

Måndag 8 april 2019. Glädjedag!

Att vakna på morgonen, fika med en av bullarna som sonen Sven la i min frys för ett par dagar sedan och veta att i dag kommer döttrarna på besök ger en god start på dagen.
Mina barn är mig till så stor hjälp och glädje  och jag är så tacksam!
Nyss fick jag en påringning av yngsta barnbarnet, Tobias, och i dag när vi var på SCB och åt lunch fick vi sitta vid samma bord som ett annat barnbarn, Kristin, som just hade slutat för dagen och hade tid att äta tillsammans med oss.
Sedan vi kommit åter hem till mej kom dammsugaren fram  och det är så bra att de som ser normalt tar tag i sådant jag missar!

En del av dagen sedan jag blivit ensam gick åt för att sova i fåtöljen.
I kväll har jag haft långt FBsamtal med en god vän i Lesjöfors. Hasse var en av våra vänner under vår tid i det lilla brukssamhället och jag har förutom honom  en och annan kontakt kvar där och det är mig till stor glädje! Hoppas att vi kan ta en tur till Lesjöfors på vårkanten!
Så många minnen vi har från åren där.

Jag tog inte den promenad jag planerat i dag och i morgon ska det bli kallt säger de på TV.
Kalla dagar är inga bra dagar om ni frågar mej!
Nu ska jag sova några timmar. ElseMarie ringer när Lasse och hon är på väg till jobbet i morgon bittida. Då har jag sovit klart och kanske jag tar itu med något som jag lagt på hög någon vecka!!
Hoppas alltid att jag ska få" mer ork i dag än jag hade i går"!
Tänker ibland på min systersons ord om sin mamma, som liksom jag trodde att orken skulle återkomma. "Hur kan man tro att man "ska bli bättre" när man fyllt 80 år.
Månne det har att göra med vår småländska envishet? Jag har nu börjat tvivla på att jag " ska bli bättre" när jag fyllt 93 än vad jag är i dag! Tiden går fort och jag har en del kvar att göra.

Nu ska jag tala med Gud om en del böneämnen som dykt upp under dagen och tacka honom för all hjälp jag åtnjuter varje dag. Gud är god! Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar