torsdag 8 augusti 2019

Torsdag 8 augusti 2019. Alla dessa dagar!

Som sagt! Hitta tillbaka till banan igen blir inte lätt ska jag säga! Särskilt inte om man inte har glasögon som passar. Jag plockade fram ett antal gamla par för att trots allt få till en blogg.

Har ej skrivit blogg sedan 31 juli kan jag se!
Av någon anteckning ser jag att jag sovit både natt och dag!
Den fjärde augusti åkte jag färdtjänst till Kerstin och Awad där jag bjöds på arabisk mat så god.
Om jag minns rätt så åt vi Mlochoie. Lammkött kokt tillsammans med speciella torkade grönsaker, smaksatt med citron.

Bernard ringt från Falköping där familjen har semester . Morfar  Sam är i Frankrike hos döttrarna och deras familjer! Så tomt det måste vara  efter hustru, mamma och   mormor Boel som fick sluta sina dagar på jorden för kort tid sedan. Jag tänker ofta på Sam och delar hans sorg. Jag har erfarenhet !

Kerstin och Ulla "synade" mina kläder,  sorterade och hängde in i garderoben medan Lennart städade här.
Utflykt till Botvidssons  sommarstuga stod på dagens program, men jag avstod den här gången! Jag vill helst inte ge mig iväg hemifrån utan sällskap av någon i familjen numera. Dels på grund av att jag har en del småkrämpor som jag går på kontroll för och fått ny medicin i samband därmed och som gör mig trött. Dels på grund av min nedsatta syn som gör mig osäker.

På grund av regnskur precis när jag skulle till Bank och Apotek så blev  det en hemmadag som jag ägnade åt att be för en äldre och en yngre man, okända för varandra men båda svårt sjuka.

Ibland är sådana stilla dagar viktiga!!! Vi fortsätter att be för dem! För Gud är allting möjligt!
I går, onsdag 7 augusti, hann jag med både bank, apotek  och en stund av stillhet i Nikolaikyrkan! Att titta in och sitta en stund i Nikolaikyrkan har blivit något av tradition. Dels står det "Öppen kyrka"   på en skylt  utanför, något av en öppen famn. Denna onsdag var dock kyrkans dörrar låsta.
Utanfr på en bänk satt min vän, sedan många år, Christer Odhe.  Första tiden jag bodde i villan på Trängkårsvägen kom han och fikade med mig vid köksbordet många gånger. Numera ses vi ej så ofta, men gillar att ses då och då på stan
 . Att träffa Christer är alltid intressant. Han vet mycket och har bra minne.  När jag en tid jobbade på RIA tillsammans med Håkan Blome`var Christer en av kaffegästerna, som sällan fattades vid våra samlingar i lokalen eller när vi åkte på utflykter och för rekreation för våra vänner, då oftast  på en gård, Palmbohult i  stadens närhet.
  
En dag för någon vecka sedan fick jag besök av min kära vän Annika Fisk. Hon har så mycket att ge sina medmänniskor bara genom att finnas till!

I dag har jag sovit mycket! Jag har ett stort behov av sömn numera och sover gör jag!
Nu är det dags igen! Filip kom från Lettland i går och har med Thea åkt till Berlin i dag för ett par dagars semester!
Natti, Natti mina vänner! Gud är så god och jag ser hur hans änglar finns här hemma och grejar med sådant som jag inte klarar själv! "Glöm inte bort att änglarna finns! Att de är här för att se hur du har
 det " sjunger jag tillsammans med många andra! Gud som haver barnen kär! Se till mig som liten är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar