torsdag 29 augusti 2019

Torsdag 29 augusti 2019! En "lättjefull" men betydelsefull dag!

Jag tar " konen vid hornen", som Georg skämtsamt ibland sade! Betyder att lika bra att sätta igång med något som ska göras utan att "dra ut på tiden".

Om jag inte tar en liten  promenad runt kvarteret t.ex.så känner jag det som om jag är på väg att bli "insnöad"!  Att vara inomhus en hel dag ger tillfälle till många tankar. Ganska intressant kan det vara om det inte sker alltför ofta!

Dagen i dag var tänkt att startas med en promenad.  Varför det ej blev så vet jag inte!
När ingenting runt omkring mig hände efter det obligatoriska telefonsamtalet med  Elsemarie som ringer från bilen på väg till sitt arbete i Göteborg! Ibland ringer hon inte och då vet jag att hon har annat att tänka på med det ansvarsfulla och intressanta jobb hon har. Jag är så tacksam för min fina relation med de mina. Även när dagarna går utan att vi talats vid så vet vi var vi har varandra!

Gårdagens blogg handlade om bråd död. Även denna dag har det talats om död.
En kvinna, 18 år gammal har i dag i Stockholm  skjutits till döds. Tre unga kvinnor döda på lika många dagar! Det är förskräckligt.

Att vara med på det godas sida betyder att samarbeta med Gud och DET är något högst intressant !
Men inte alltid så lätt! Men vem har sagt att det skulle vara det?
Jesu ord medan han ännu vandrade på jorden "Och se, JAG är med er alla dagar intill tidens slut" tror vi på.  Förresten hur skulle jag, som nu är 92 år gammal och från min barndom, och hela livet , fått se det ena efter det andra av sanningen i hans ord kunna annat än känna tillit till Gud!

Då är jag trygg hela vägen ! Ibland får man vänta lite men SVIKER gör han aldrig!
Det där att vänta har nog för de flesta av oss kristna stundom haft lite svårt med och jag tror att OM vi hade lärt oss den läxan lite bättre så kanske vi både mått bättre och fått se mera ske!

Men ack nu är det väl dags att prata något om dagen.  I en tidigare blogg skrev jag om en ung man som "lever farligt" . Någon som jag aldrig har träffat men som jag lovat en av hans vänner att bedja för!
Under några dagar har den lilla skaran av förebedjare  utökats något och vi är nu fast beslutna att här ska vi hålla ut i bön tills livet ändras för den till synes utslagne!
Våra förböner betyder mycket!
Jag har tidigare berättat om hur jag har varit med om att gråta "andras tårar" vid många tillfällen och fått se hur Gud har förändrat förhållanden. Visst har det ibland tagit sin tid ! MEN, som jag gång på gång skriver: "GUD SVIKER ALDRIG!"

"Lita på din Gud, han är nära! Över alla djup vill han bära!  Fadershandens kraft  aldrig sviker!
 Ljuvliga säkra tro!" Så sjöng vår älskade pappa med sin starka stämma och vi barn bar den kören med oss ut i livet! Minnen som aldrig bleknar!

I dag har varit en "tårarnas dag" för den unge mannen och hans familj! Jag har aldrig träffat någon av dem men jag förenar mig med de vänner som ber och som litar på GUD! Inte alltid gråter jag som jag i dag  gjort,   men jag bara överväldigades av tårar när jag tänkte på den svåra situation  som är för handen  och vi ber att Guds vilja ska ske!  Och Guds vilja är att göra något nytt och förblivande!

När jag i dag satt här och bad tänkte jag på hur Jesus ibland lämnade sina lärjungar  och i ensamhet bad till sin Fader " i det fördolda" (som det står i Bibeln) och kom tillbaka till sin lilla grupp med förnyat mod.

Ja så blev det som det blev också i kväll
Nyss fick jag foto på dottern på Västkusten som nyss tagit sitt kvällsdopp i havet.
Jag kan ej låta bli att minnas och längta till de där ljumma sommarkvällarna i min barndom då vattnet var så behagligt varmt och vi badade i mörkret . Jag måste nog också!!!!!

Natti, Natti mina vänner! Sov Gott! Gud är god och det gör mig både glad och tacksam!

Måste berätta om mina två yngsta barnbarn ! Först får jag ett SMS från Tobias. "Hur mår du mormor?" Jag talade om att jag mår bra! Ve mig om jag inte kan säga så!!!!
Så kommer, på väg hem från jobbet, Kristin!  Vi fick en lång innehållsrik pratstund till ett glas saft! Kristin har en helt underbar katt, som heter Sussie! De där två älskar varandra och det är fest när de möts igen! Vi pratar både om katt, jobb och om Gud. Hon läste så fina bibelord som hon hade i sin iPhone! Vi litar på Gud båda två och då finns det alltid något att prata om!


1 kommentar:

  1. Jag läste liknande artikel på en blogg, jag läste en koment från en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder tillbaka till henne efter två års skilsmässa, hon vittnade om att Dr.Oduduwa hjälpte henne med kärlek delaktivering för att föra tillbaka ex kärlek. hon lämnade efter kontaktadressen för att kommunicera med Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
    Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom 3 dagar och 3 natten efter älskar stavning bön aktivering. Jag försöker, jag tillhandahöll alla kärleksförtryckningsartiklar och material som krävs av mig. Två dagar efter ringde min man Aslund till mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum för att se mig, verkligen vi ser varandra ofta gånger under samma vecka aktiverades kärleksförtryckningar för min räkning, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som en lycklig familj. jag är fantastisk. tack vare den här stora mannen Dr.Oduduwa.
    Jag rekommenderar verkligen dessa tjänster till alla som vill få tillbaka ex kärlekspartner och kärlek stava för att hitta ny sann kärlek inom en vecka. också magiska stava Talisman ring för att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden, återställa trasiga äktenskap. etc.

    SvaraRadera