lördag 10 augusti 2019

Fredag 9, lördag 10 augusti 2019. Och lite av varje!

"Förnattssömnen den bästa är" förfäktade vår stackars pappa, som hade svårt att få tyst på sina pratglada döttrar.  Alltid hade det hänt något som, särskilt tvillingsystrarna, måste med inlägg av mycket fnitter och glada skratt diskutera.

Vår snälla pappa!! Skönast för honom var nog söndagseftermiddagarna då han i "finrummet" satt på en stol och sjöng om "Jesu kärlek, famnande världen vid! Sjung om det blod som skänker sargade hjärtan frid! Sjung om den stora gåva Fadern i Sonen gav! Sjung detta glada bud till var syndens slav! Kristus på korset vunnit frälsning för var och en! Han uti sig förenat människa och Gud igen!
Brusten är templets förlåt , vägen är öppen fri! Öppen till Nådastolen för dig och mig!"

Hur skulle jag kunna glömma dessa gamla sånger som sjöngs så ofta både hemma och i baptistkapellet! Pappa sjöng alla verser och började sedan på en ny sång.
Han flyttade hem till Jesus när han var femtioåtta år gammal. Efter en lång och svår sjukdomstid.
"Han har så starkt hjärta som bara inte vill sluta att slå", sa doktorn på sjukhuset! En befrielse för pappa och oss alla när änglar till slut hämtade honom till det land där han hörde hemma!

Jaha! så är jag där igen! Tillåter mig att ännu en gång använda mig av  Kommunistledare Hermanssons ord: " Någon ordning ska det väl ändå vara i partiet. " Ja han hade också en svordom med men det lärde oss våra föräldrar att ej använda även om det ibland skulle passa i en mening, så därför utesluter jag den.
Inte alla bloggläsare kommer ihåg Hermansson, men kanske någon! De fightades på ett gemytligt sätt, partiledarna sinsemellan på den tiden  det begav sig! För att använda ett gammalt uttryck!

Ja så blev det alltså varken fredag eller lördag utan mest "lite av varje",!"
 som det står i rubriken!
Sorry, Sorry!  Nu ska jag be för böneämnen jag nämnde i går och för ännu ett par, som delgivits mig i dag! "Jesus förmår att ändra på förhållanden och bryta det motstånd som reses mot hans barn!"
"Spärras din väg utav hinder så väldiga , och utav berg som där skyhöga stå! Räkna med GUD ty HAN gör det OMÖJLIGA! Han gör vad människor icke förmår!" 
 Ja så blev det som det blev! Ännu en gång! Sov Gott mina vänner! Gud är god ! SÅ mycket jag har fått se av hans hjälp i små vardagliga ting också denna dag! "Vad du är rolig Gud"säger jag emellanåt !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar