måndag 26 augusti 2019

Måndag 26 augusti 2019. Vilken underbar sommardag vi fick i dag!

Att skriva så här sent är ingen bra ide' . Något jag lärt mig sedan gammalt! Forskar numera i anledningen till mina sena kvällsvanor! Mest på grund av att de kan härledas till mina första tonår.

Låt mig först få säga att mina glasögon ej är av bästa slag. Eller om det är  mina ögon ! Ska ta reda på det där! I alla fall kräver det viss ansträngning att få till en blogg.

Dagen har varit helt underbar! Lagom varmt och mycket sol. Jag tog rullatorn och gick ut en sväng.
Nej idag gick jag ej fyra långa trappor. Jag tog hissen i båda riktningarna!
Handlade lite ost , bröd och skorpor , blodsaft och paprika och tog sedan en runda kring kvarteret!

I kväll är jag yr. Fick telefon att min besökstid hos min distriktsläkare på onsdag avbokades. Det gjorde mig inte så glad. Hade samlat en del frågor som jag tänkt få svar på!
I dessa dagar, då jag i fredags var på kardiologen och träffade en läkare som är van att operera in hjärtklaffar av gris eller kalv när nu mina egna tycks fungera allt sämre och han  var villig att ta sig an mina klaffproblem, så var det lite svårt att bestämma . Opereras eller icke!

Jag fick veta att min livskvalite' kunde förbättras men också om att det alltid finns risker vid sådanr ingripande.  Jag skulle kanske ha behövt prata lite med barnen om detta men jag är ju lite dålig på det här med att prata fysiska åkommor så doktorn fick nog klart för sig att jag helst avstod operation. Rätt eller fel av mig fattat beslut vet jag ej !

Dagen har också ägnats åt förbön för dels en mycket ung man som jag började be för i förra veckan. En kille jag aldrig träffat! Inte heller hans familj. Men jag fick hans historia av någon som önskade att jag skulle be och så klart gör jag det.  Förväntar mig att Gud som kan göra det omöjliga ska utföra sitt verk .

Har också varit ledsen med tanke på den unga familj från Syrien med en dotter på 10 år. Nu skulle föräldrarna  få sitt andra barn  då något gick fel vid förlossningen och modern, 33 år gammal avled. Jag kunde inte låta bli att gråta när jag såg pappan med dottern och den lilla nyfödda babyn på fotot i tidningen!  Pappan har en bror med sin familj i Sverige!
Pappan med de två barnen bor inte i Örebro men ett antal mil härifrån.
Jag har  under årens lopp då och då hört om  när min man Georg föddes och hans mamma avled. Fadern, ung pastor i en baptistförsamling i Uddevalla lämnades ensam med en tvåårig son och så den lilla nyfödda Georg! Jag hörde min svärfar berätta om detta ibland !

Men  nu har denna vackra sommardag nått sitt slut och jag tror att vi blivit lovade ytterligare några fina sommardagar.
Pratade med Filip i dag. Han har kommit hem från New York och jobbar nu på sitt första jobb efter sin examen. Ett jobb som har rötter i både Göteborg och i NewYork! Han stortrivdes och det gjorde mig glad att höra. Så skönt att få jobb, som man under några år utbildat sig för.

Nu till sängen! Sov Gott mina vänner!


   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar