tisdag 14 juli 2020

Tisdag 14 juli 2020! I dag är det tisdag!

En del dagar ger mig mycket huvudbry. Särskilt svårt är det när man inte kan få ett handtag när man som mest behöver det!
Orsakerna kan vara många. Barnbarnen kan ha tröttnat. Andra kan tycka att jag någon gång borde kunna fatta något själv.

Nu satt "jag fast" igen.  Då hände sig att en av de anställda här kom in för att påminna om en samling  i matsalen. Jag satt här med datorn och jag frågade om hon kunde! Jag vet att ungdomar kan men just då var hon upptagen  med annat och lovade återkomma1

Jag fortsatte mina meningslösa försök tills jag insåg att de där unga som finns i min stora familj med ett flertal jobbande just med datorer i alla fall borde få ännu en chans att ge mig ett råd.
Inget svar på telefon! Jag tog kontakt med en äldre släkting , som dock gav upp efter att ha fått veta att jag saknade lösenord. Att ge upp efter att så många gånger ha bloggat med gott resultat, passade mig inte. Jag hade både telefon och ett lösenord sedan gammalt  och jag ombads av datorn  att uppdatera, vilket jag gjorde genom att trycka på ett antal knappar.

Innan jag slutligen bestämt mig för det jag minst av allt ville, ringde telefon. Det var Elsemarie,
Hon får ofta del av mina misslyckade försök och många gånger har hon hjälpt mig upp på banan igen!  Med bra tekniska gener efter sin pappa Georg, så brukar det vara lönsamt att vända sig till henne . Men nu hade jag bestämt att jag "ska klara av det" utan att inse att det inte skulle lyckas den här gången heller!
 GUD ÄR SÅ GOD! Något som övergår mitt förstånd Jo jag hade sagt till Honom att jag förväntade mig att Han skulle anmoda en passande ängel att komma till min hjälp. Något, som jag gjort många gånger tidigare och  Han vet var Han har de sina på jorden och i Himlen och många gånger har jag fått uppleva bönesvar! Att leva i gemenskap med Gud är intressant!

Nu ringde alltså Elsemarie, som vet! Hon får inte komma in till mej och vi är mycket noga med att följa givna instruktioner. "Ställ datorn på bordet utanför fönstret" var ordern.  Ögonblicket senare  säger hon att" nu är det klart!"  Så vinkade Lasse och hon och åkte hem till sitt hus en bit härifrån.

Ja men då kan man ju undra vad jag missat. Jag hade talat om det lösenord jag haft tidigare, för alla jag kontaktat och bett om hjälp. Elsemarie visste om ordet sedan gammalt och använde sig av det!
Som vanligt! Ännu en gång tänker jag som den där fågeln säger till den lilla ängsliga gråsparven på min video: " Har du svårt att fatta?" Jag ska villigt erkänna att likheten med den ynkliga gråsparven  är slående!
I telefon  frågade jag vad jag gjort för fel! Hon hade ju använt mitt gamla beprövade lösenord, som jag även givit de övriga hos vilka jag sökt hjälp. Visserligen hade jag sagt att jag var inte helt säker!

Vad sa nu Elsemarie i telefon? Jo jag hade petat in lite andra bokstäver utan att tänka på att de kunde blandas med lösenordets och detta hade nu orsakat så mycket bekymmer för mig!


Nyss kom tjejen från mitt boende som lovat hjälpa mig . Hon hade slutat sitt jobb för dagen och nu behövdes hon ej för mitt datormisslyckande men hon sa Godnatt och det kändes så gott . Hon har samma fina namn som en av de minsta i vår familj !
Inte vet jag om det jag skrivit liknar en blogg men jag fick i alla fall skriva av mig lite än en gång.

Jag kommer i fortsättningen att gå tillbaka till att skriva Dagbok, enligt barnens önskan, men kommer att ha lite kontakt med bloggen också! Att läsa gamla dagböcker är ganska intressant, och jag borde ju kunna planera min tid så jag hinner med både dagbok och blogg!

Nu är jag tacksam för att jag fick hjälp så snabbt i kväll och önskar oss alla en GOD NATT!
Jag är tacksam till både Gud och människor.
I eftermiddag bjöds vi boende här, på födelsedagskaffe med tårta med anledning av
 Kronprinsessan Victorias födelsedag! Under tiden visades filmen från det ståtliga bröllopet  mellan henne och Prins Daniel! Så trevligt ordnat för oss!
Den planerade cykelfärden ska vaktmästaren och jag ta en dag då det är sol och sommar. I dag regnade det lite smått! Natti, Natti! Gud är så god!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar