måndag 27 juni 2016

Måndag 27 juni 2016. En rolig dag blev det. Ska försöka berätta!

I gå skrev någon på FB och undrade var Jon Blund varit under natten? Jag svarade att han var hos mej. " Du kan väl skicka hit honom i kväll", vädjade hon på FB.
"Ska försöka! Just nu ber jag till Gud att du ska få sova gott nästa natt,"
" Tack snälla!" blev svaret.  Jag bad en kort enkel bön till Gud i tro att Kitty skulle få sova.
I dag fick jag SMS:" Tack för din bön om att jag skulle få sova gott i natt. Gud hörde din bön för jag sov så gott och vaknade helt utvilad."  Så roligt. Gud lyssnar till våra enkla böner i sin stora kärlek. I Bibeln står det att "han kan göra MER än vi kan bedja eller tänka". Vilken mäktig Gud vi har!

Dagen började alltså positivt och skulle så fortsätta.
I dag började Elsemaries semester på bästa, för mig, tänkbara sätt. Hon hämtade mig på förmiddagen. Som vanligt hängde jag bara med, vetande att vart det än bär så blir det något som jag gillar.
På smala slingrande vägar bar det av till Ässundet Sommarcafe' där Elsemarie bjöd på stor räkmacka och fika i solskenet med utsikt över Hjälmaren.

Så bar det av mot andra sidan staden och Vingåker hos "Tant Grön" där jag inhandlade praktfulla blommor för att ha på altan. Där bjöd dottern på fika med "rabarberkladdkaka," något jag åt för första gången.
Så åkte vi vidare mot Hovsta för att överlämna en försenad födelsedagsblomma till Sven. Han fyllde i januari men då fanns ej någon Bouganvillea så först nu blev han uppvaktad. Tja, ska sanningen fram så var jag där på hans födelsedag  med en presentbok, en bok han redan läst, visade det sig. Nu passade  det bra med denna vackra blomma till deras fina altan. De är så duktiga med att sköta blommor, även stora, som den han fick i dag. Där träffade vi också Bernard, Lydia, Aline, Alfred och Amelie. Länge satt vi och fikade och pratade med Sven och Maria ute på altan. Så skönt att äntligen kunna njuta av att vara utomhus för en pratstund.

Kerstin har i dag tillsammans med sonhustru och barnbarn plockat jordgubbar på en "självplockning".
Ulla och Lennart återhämtar sig efter sin sena hemkomst föregående natt.

SÅ tacksam jag är för en underbar dag Min matgäst kom i kväll och hämtade en stor påse bullar från
min frys.Önskade "Glad Sommar" för nu blir det sommarstugan som gäller framöver.

I övrigt vill jag gärna ge uttryck för min stora tacksamhet till Gud för att jag orkar och får tillfälle att vara med om roliga sommardagar trots att jag har mina skavanker, att jag har pengar att handla för, att jag får åka bil utan att själv köra, när nu synen inte längre är helt OK. Dock, nya glasögon väntar. Reaktionsförmågan ej i skick att framföra fordon ska tilläggas!Jag har det bra som jag har det!

Sov Gott kära vänner! Tror att det ska bli en solig dag i morgon också. "Herren är min herde, mig ska intet fattas!". Psalm 23. Den lärde jag mig utantill "när jag läste för prästen" i tidiga tonår och den läser jag ofta. Bara för att det är så enkelt när jag kan den utantill! Och den ger uppmuntran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar