lördag 18 juni 2016

Lördag 18 juni 2016. Vad hände? Absolut ingenting!!

Ytterligare foto från onsdagskvällent
Med tanke på Bloggens rubrik så borde jag ej skriva något för vad finns väl att berätta om  denna så händelselösa dag?
Den har i alla fall passerat. Den började som nästan alltid, för min del, med kaffe och bulle. Någon undrade häromdagen varför det har blivit så viktigt för mej?
Egentligen vet jag inte men en förklaring kan vara att Georg var mycket morgonpigg och när han var hemma så kom han alltid med kaffebricka till sängen. Kaffe och bulle, alltid.
Sedan var det också så att innan jag gick till skolan, i min barndom, så var morgonmålet inte gröt, utan kaffe eller "kakaomjölk" och bulle.
Båda dessa vanor kan ha medverkat.

I dag har jag tagit vilodag. Eftersatt skötseln av mitt hem. Lyssnat på fina låtar i Närradion och sovit ett par timmar i fåtöljen. Inga telefonsamtal. Fullständig tystnad.
Sådana dagar är också sköna. Jag sa till Gud i morse, när jag hade min dagliga andaktsstund i samband med fikastunden, att om det är något du vill säga till mej, eller någon du vill att jag ska be speciellt för i dag så finns jag här.
Jag fick efter en stund ett namn till mej och jag har under dagen, flera gånger, nämnt detta namn inför Gud då jag ju själv hade föreslagit Gud att jag var villig att i dag be för någon speciell.

Det är så här det funkar i umgänget med Gud. Vi samarbetar, Gud och jag, sedan många år!!
Att bedja är så enkelt, så det passar mej.
Just nu slår det mig att jag i rubriken skrev som jag gjorde. Något synligt finns ej att peka på men det här med att bedja har en enorm betydelse och jag vet ej hur Gud svarar på min bön men jag vet att han gör det!

Så har jag Googlat på boken, som jag nämnde om i gårdagens blogg att jag köpt på Röda Korsets loppmarknad. Jag var tveksam vad gällde författarens bakgrund. Mina farhågor besannades inte så jag kan tryggt läsa den. Bara det att jag läser mycket sakta och boken har mer än 600 sidor.
Därtill liten stil men om tre veckor får jag nya glasögon. Innan dess kan jag låna ut den till någon som ser bättre och läser snabbare än jag.

Sitter här och tänker på att det faktiskt finns ett och annat att göra i köket så jag ska ta mig i kragen och hyfsa till det så jag kan njuta av söndagsmorgonkaffet. Funderar på att gå till min stadsdelskyrka, Mikaelskyrkan i morgon. Jag är lite seg på morgnarna och Gudstjänsten börjar klockan 10 så jag säger som Ulla, under vår tid i Lesjöfors, vid tre-fyraårsåldern, efter att ha varit med på ett möte och nu var på väg i bilen till nästa yttrade;" Näste möte då ska jag sitte still å inte prate högt. Men jag LÖVER int."
 Att sätta tro till dessa ord gjorde ingen i familjen  Med Ulla i sällskap kunde vad som helst hända!  
Jag säger också angående kyrkobesöket:" Jag löver int!"
Skönt nog finns både TV och Närradio, om jag ej kommer iväg till kyrkan.

Nu, kära bloggläsare får ni tidig kväll och jag också. SOV GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar