söndag 5 juni 2016

Lördag 4 juni 2016. Så roligt och festligt det är med examen. I dag förLinn i Linne'universitetet i Växjö.


Tänka sej att jag fick uppleva Linns examen, innan hon går ut i arbetslivet efter 17 års sammanhängande studier.
Jag är så oerhört tacksam att jag kan hänga med.
Klockan 6 åkte vi från Örebro. Lasse, Elsemarie, Tobias och jag. Vid tåget från Göteborg hämtade vi Filip i Jönköping efter en underbar färd i svensk försommar.

Frukostkorg hade Elsemarie fixat och vid ett bord på en vacker plats i lummig grönska avnjöts en god frukost innan färden med Elsemarie vid ratten gick vidare mot universitetet i Växjö.
Två dagar tidigare hade Sebastian avlagt sin examen och i dag var det Linns tur.
Gud är god och har hjälpt  med lägenhet i Växjö dit de flyttar tillbaka 1 augusti och jobb, både sommarjobb och jobb i höst. Sebastian hade två lärarjobb där båda var angelägna att få anställa honom. Han valde att bli lärare på gymnasium i Svenska och Historia, enligt hans utbildning.

Ett 60tal elever fick i dag sina betyg i Växjö. Många anhöriga och vänner fanns på plats och vi hade bara att sätta oss där vårt namn fanns vid borden. Jättegod lunchbuffe´ för oss alla.
Musik, tal och betygsutdelning skedde enligt program och man höll tiden.

Efter detta åkte vi till ett mysigt cafe´ där Linn fick present av sina föräldrar och syskon, ett vackert pärlhalsband med örhängen och vi alla bjöds på fika.

Elsemarie och Lasse körde Linns och Sebastians bil lite före oss andra. Lasse hade fest i Örebro med sitt band "PlayHouse" i kväll och han fick skjuts dit.
Linn stannade kvar i Växjö för avslutningsfest med sina klasskamrater
. Sebastian, Tobias och jag åkte i Hallqvists bil med Filip, som skicklig chaufför, till Örebro och nu sitter jag här och är så nöjd med att ha berättat så detaljrikt från denna stora dag för att inget må bli bortglömt.
Tack Gud för din godhet, som vi ständigt får uppleva. Varje dag. Om vi pratar med dej om allt.
Nu ska jag avsluta dagen med stor tacksamhet för både synlig och osynlig Gudsnärvaro.
Vilket liv att leva i Guds, den högstes, gemenskap!!

 I morgon ska måndagens fest förberedas hos familjen Hallqvist.
Sorgligt är att Linns farmor ej kunde vara med i dag. Sedan hon drabbats av stroke i vintras finns hon på ett sjukhem i Katrineholm. Visserligen  har hon det bra där. Personalen  gör allt de kan för sina patienter. I dag fick Lasse sig tillsänt ett foto där hans mamma sitter i solen med en riktig, liten häst som sällskap. De drar sig inte för besvär. Men nog känns det tomt att hon ej kunde vara med.

 Vi bor i ett bra land. Låt oss inte glömma det och låt oss med kärlek ta emot dessa som tvingas att fly från sina vackra länder på grund av förföljelse! I dag har ännu en båt förlist och många har drunknat i Medelhavet.
 Nu säger jag GodNatt till er alla, mina vänner! Tacksam för en underbar dag går jag till nattens vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar