söndag 2 augusti 2015

Söndag 2 augusti 2015. I don´t like blåsväder!! Lite om dagen.

31 juli, mysig dag i Karleby, Falköping, med Boel och Sam Jubrant, Bernard, Lydia Amelie, Alfred, Aline,Sven, Maria och Kristin. 
Det är söndag i dag. Ingen känsla av det. Inte ens tittat på TVgudstjänst. Vad har jag gjort?

Plockat 1½ liter hallon av vilka det gick att frysa in 6 dl. Det är inte så många som håller måttet i år. Förmodligen broende på att det varit för kallt och för mycket regn.

Min skolkamrat och bästis i barnaåren, Britt Augustsson, gift Sjövall, ringde från Lidingö. Alltid roligt att pratas vid. Det är nu 80 år sedan vi började första klass hos den snälla Fru Thyring (kan inte få till ett tyskt y) I den vackra skolbyggnaden i Figeholm. Som tyvärr revs när Figeholm upphörde att vara egen kommun. Ett skolmuseum från gamla tider hade suttit bra. Jag vet att enskilda personer kämpade för att få behålla skolan, men fick ge upp.

. I klassen fanns 12 elever. Britt och jag kan fortfarande namnen på våra kamrater av vilka ungefär hälften fortfarande lever.
Britt tyckte att jag skulle komma på besök. Får se om jag vågar mig på ett sådant äventyr i min ålder.
Ska tänka på saken.

Som mina bloggläsare vet så var jag i Falköping i fredags. Tro det om ni vill, men faktum är att jag är så känslig för luftombyte och är ej åter i form förrän efter några dagar. Blåser det dessutom när man kommer hem så tappar jag fattningen, mer eller mindre. Vill bara sova.

Hade tänkt fortsätta med "bröllopsföljetongen" men inser att den vinner på att få uppskjutas någon dag. Själv vinner jag på att få somna tidigt.
I morgon ska Elsemarie, Lasse och Ulla börja jobba igen efter avslutad semester. Bernard också, efter ett års föräldraledighet. Gud välsigne dem att med glädje ta itu med jobbet och med glädje gå ett nytt arbetsår till mötes.
Må jag själv få kraft för mina uppgifter och jag ber dej Gud att det ska torka upp i blåbärsriset och sluta blåsa.
Att plocka blåbär ska va mys med strilande sol i en stilla skog, kaffe och äggsmörgås. Frid och ro.

Det kanske jag ska drömma om när jag snart somnar. Sov Gott, vänner!

































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar