fredag 7 augusti 2015

Fredag 7 augusti 2015. Vilken bra dag! Och rolig! Nu lite om bröllopet igen!

Kul för mormor att få vara med på den festliga Örebrocupen  med Tobias också detta år.
Att vakna klockan 5 och få för sig att man ska börja dagen visade sig vara en dålig grej. Visst gick jag upp men låg snart åter i sängen och sov till klockan åtta!

Precis den tiden hade jag planerat att vara på träning och Linn skulle med sin bil hämta mig där klockan nio. SMS till Linn:"Halv timme försenad".

Linn hämtade och bjöd på frukost. Vi tog god tid på oss innan vi åkte till Karlslunds Idrottsplats där Tobias spelade fotboll. Det var den årliga cupen som gick av stapeln. Jag brukar vara med där och tycker det är så härligt att sitta där och se alla fantastiska ungdomar och bollen. Förstår mig på fotboll gör jag inte men gläds över att se barnbarn vara så intresserade. Medan vi satt där kom Mikael ( ett barnbarn) förbispringande. Ett snabbt handslag och borta var han. Tränare för en grupp yngre spelare där hans son, mitt barnbarnsbarn, spelar.

Jag  njöt av den vackra sommardagen i sällskap med Elsemarie,som cyklat dit från jobbet och Linn som hade kaffekorg med. Utöver vilstolen där jag skulle sitta. Äntligen en riktig sommardag detta år. Så kände i alla fall jag det. Så många människor var där och det var verklig feststämning.

Skjuts hem.Jag kom inte igång med städningen så när det ringde på dörren och Stefan stod där för att klippa bort rosorna, som regnet förstört tyckte jag det var bra att gå med och hjälpa till.
Efter fika i trädgården drog han vidare. Han har många järn i elden och hans mobil är i flitig användning.

Jag ringde min skolkamrat Britt, som sökt mig. Så roligt att pratas vid igen. Vi drömmer båda om att vid lämpligt tillfälle träffas. Jag har god plats att kunna ta emot  så vi får se vad som händer!

Klarbären är mogna och ännu har ej fåglarna kalasat på dem men känner på mig att faran nalkas.
Det brukar gå till så att när bären är tillräckligt mogna kommer en svärm av  (ja vad? Kajor?)
fåglar, utan förvarning, som om de hade bestämt tidpunkten för nedslaget och tar för sig .
I morgon ska de räddas, bären! Lite sura men bra till saft och sylt.

Så går vi tillbaka till Linns och Sebastians bröllop, 25 juli.
Jag har tidigare berättat om hur ett stort antal släkt och vänner ställde upp i samband med festen
Förutom de som skickat videohälsningar. Sång och musik av hög klass gjorde sitt till för att festen skulle bli precis så trevlig som brudparet önskat och kanske förväntat sig.

Utöver en duktig kökschef, (Monica Lundin) så fanns kökspersonal och servitriser på plats. Brudens föräldrar har många vänner varav en del tillfrågades om de hade möjlighet att hjälpa till. Samtliga ställde upp med glädje. Har i efterhand hört att alla bland personalen hade haft så roligt och att samarbetet fungerade bra.  Här några namn på dessa fantastiska människor.

Janette och Magnus Berg, Susanne och Micke Thörn, Anki och Ulf Ahlinder, Iva Fagre`, Marie Åhrling, Lukas Fernros, Ludvig Rham, Olivia Thörn , Malin och Anders Kraftling, den sistnämnda kusin till brudens mor. Så bra att dessa båda positiva människor fanns till hands när det blev lite kärvt på slutet att lösa personalfrågan.  Allt löste sig så bra och alla var glada!

Ytterligare om bröllopet kommer i nästa inlägg. Har en del att göra innan jag går till nattens vila.
Hoppas att det inte blir åska och att Alfons ska sköta sin vandring på tomten. Han står nu i sitt " garage" för laddning.

Det ryktades om att Filip skulle komma hem i kväll. Ska be honom lära mig skicka foto på Instagram och att skicka två foton, i stället för ett, på bloggen!
Nu önskar jag Guds välsignelse över alla bloggläsare. " Det kommer mera"
Måste tala om hur glada och tacksamma vi är för att Isak både äter, dricker och viftar på svansen. Tack Gud och tack alla vänner som delade vår oro!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar