fredag 7 april 2017

Fredag 8 april 2017. Terrordåd och begravning, samtidig!!. En dag vi aldrig glömmer! Sverige drabbat!

Vilken märklig dag det blev!!
Klockan 15.00 i dag var vi samlade till begravning för AnnaMaria, Lasses och Anders mor, Elsemaries och Petras svärmor,farmor till sex fina barnbarn. Begravningsgudstjänsten började klockan 15.00 i  Skogskapellet, Katrineholm.
Sju minuter tidigare hade larm kommit till polisen i Stockholm om ett terrordåd på Drottninggatan.

En fruktansvärd händelse hade drabbat vårt land. En kapad lastbil som i full fart kört  in bland folk som promenerade gatan fram. Bilen kraschade sedan  i Åhle'ns varuhus där den kört in.
Fyra personer döda. Ett 15-tal skadade, nio av dem allvarligt.Av dessa ett barn.

På väg hem från begravningen lyssnade vi på radion och efter hemkomst till Örebro har jag hela kvällen tittat och lyssnat på TV och radio. De kommer att ha utsändning hela natten.

Ett av mina barnbarn, boende i Stockholm, befann sig på sin arbetsplats i musikstudion på Söder. Allt i stan stannade av och för att ta sig hem tvingades Martin,liksom många andra att promenera.
Han gick och gick. Två timmar tog det honom  att ta sig hem. Centrastation  utrymdes. Biografer och alla tillställningar inställde sin verksamhet.Bussar och tunnelbanetågen stod stilla.

Sven och Maria är kvar i Karlstad. Har pratat  med både Sven,Kerstin och Ulla i telefon i kväll. ElseMarie har jag varit tillsammans med på begravningen och hon körde bilen hem till Örebro. Lasse tog tåget. Han måste stanna och säga adjö till alla som varit med på begravningen, medan vi andra, tog oss till Örebro före en viss tid då Tobias hade träning. Träningskläder med. Han klädde
om i bilen och blev avlämnad vid fotbollsträningen när vi anlände till Örebro. Livet fortsätter!
.
Ska berätta lite om Begravningen.
Efter Inledningsmusik sjöng Elsemarie, med Lasse vid pianot, Einar Ekbergs vackra sång:"Han giver och giver och giver igen."
Inledningsord av Pastor Kristina Färdeman innan psalmen "Hela vägen går han med mig" sjöngs.Efter den Begravningsakten. Psalm "Blott en dag, ett ögonblick i sänder" Därefter Bibelläsning där vi fick lyssna till uppmuntrade ord om döden, som ej har sista ordet.

Till Lasses, alltid innerliga och fina pianospel, sjöng Elsemarie "Det enda jag vet" av Lydia Lithell.
Därefter togs avsked under stilla musik.
Många vänner från Mariakyrkan, där Erik och AnnaMaria i flera år varit medlemmar, var med på den efterföljande Minnesstunden i nämnda kyrka.
Sönerna och många vänner lät oss få glimtar ur hennes rika liv. Lasse nämnde med tacksamhet den fina tid hon fick uppleva på sjukhemmet Furulid, där hon fick avsluta sin livsvandring.

I TV och Radio, pågår ännu denna sena kväll nyheter från det som skett i Stockholm och ska fortsätta hela natten. En man, troligen inblandad i dådet, kanske den kapade  lastbilens förare, greps under kvällen.

Jag gör ej som TV, håller på hela natten. Nej nu tackar jag för mej och går till vila denna omtumlande dag.
 Kan tillägga att vårt kungapar, som är på besök i Brasilien nu  avbryter detta, på grund av det som hänt i Stockholm, och reser hem,
Vi ber för de drabbade  och för de skadade 15 personer som är vid liv men där nio av dessa är allvarligt skadade. GodNatt, mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar