lördag 28 januari 2017

Lördag 28 januari 2017. Konstig dag, detta.

Att sova på dagen är ingen höjdare. Ska inte fortsätta med det.
Dagen blev inte vad den borde ha blivit. Jag ringde min bror, 3½ år äldre än jag. Så pigg och glad. Visst ser han dåligt,bara 8%, men alltid positiv, nöjd och tacksam!

 Häromdagen tog han rullatorn och gick ut. Satte sig utanför Apoteket för att vila på den olåsta rullatorn, som tog tillfället att rulla iväg. Ut kom apotekspersonal och tog hand om hans blessyrer i ansiktet och ringde efter ambulans. I många timmar var han på sjukhuset och blev grundligt undersökt och omplåstrad.
"Hur kom du hem" var min fråga. Jo jag tog taxi och allt var som vanligt. Några plåster, som nu är borta. Han mår så bra.
 Undrar om det där med att simma kan ha med hans goda kondition att göra?  I många år simmade han varje morgon. Numera två gånger i veckan.

Ringde också till min syster, som bor i min närhet men jag hade inte ork nog att ta mig dit i dag utan vi fick en pratstund pr telefon.
Fortsatte att ringa Kerstin, som tillsammans med mannen hade allt klart för att med husbilen ta sig till varmare breddgrader men fått vissa elfel i köksavdelningen så de får vänta ytterligare någon dag.

Ringde min väninna Elsa, som var pigg och glad för att i onsdags ha fått sin 10 år gamla pacemaker utbytt. Hon blev därmed mycket piggare och inte så trött som hon varit sista tiden.

Själv skulle jag till stan men, som sagt, allt blev så konstigt. Jag slöade hela förmiddagen och sov  resten av dagen. Förvånad vaknade jag och hann se Rapport klockan 6.
 Nu vill jag sova mera. Alltså blir det ingen blogg i kväll för det jag nu skrivit är väl ingen blogg.

Pratade nyss med min son som har födelsedag på måndag.
 Jag fortsätter att vara sömnig och tänker fortsätta att sova om inget oförutsett inträffar.
Tror jag ska prata lite med Jesus och läsa ur "Daglig Kraft", min andaktsbok, en gång till. Läser den varje morgon.
"En liten stund med Jesus, o vad den jämnar allt och ger åt hela livet en ny och ljus gestalt. När jag är trött av vägen och allt som möter mig, en liten stund med Jesus och allt förändrar sig."
 Den gamla sången har så mycket sanning i sig. Så bra att de där gamla sångerna från sångboken "Andliga Sånger" sitter i minnet.

Från USA kommer mörka skuggor. Rapport berättar just nu att den nyutnämnde presidenten  tillfälligt stoppar invandringen till landet. Så mycket har hänt sista tiden och oron i världen ökar.
 Även om striden hårdnar, som Bibeln förutsäger, så ska Jesus en dag visa sig vara konung i evighet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar