tisdag 10 mars 2015

Tisdag 10 mars 2015.Liten blogg om en vanlig dag. Lite mer om år 1990.

Meningen med bilden var att visa hur fin den här buketten är efter en hel vecka!
En del dagar bara börjar innan de slutar. Så känns det i dag.
Jag var sömnig när jag vaknade och somnade igen efter frukost. Det var inte så lyckat. Har hela dagen sneglat fram emot kvällen då jag ska få sova på riktigt.
Sven ringde, skulle till Maxi. Var det något jag behövde?. Han handlar varje tisdag och hör sig för om jag behöver något. Maria har nu också tagit delar av pensionen och jobbar bara en dag i veckan så i dag hade de tänkt åka till Tysslingen och se svanarna som nu börjar landa där. De avstod dock på grund av blåsten. Ska bli bättre väder i morgon.

Matgästen kom, gick ut med Isak, fick rostade grönsaker med kyckling och semla till kaffet på maten.
Jag fick skjuts till träning i den hemska blåsten. I träningslokalen fanns endast 3 personer i dag. Säkert beroende på blåsvädret. Jag tog en promenad hem!!!

I brevlådan låg brev från min husläkare, som hade fått svar på min ultraljudsundersökning av hjärtat i februari.Förträngning i aortaklaffen har blivit mer påtaglig.Hon ska remittera mig till hjärtspecialisterna vid USÖ. Jag kommer att få kallelse därifrån.
Jag har en jättebra läkare vid en bra Vårdcentral. Jag är så nöjd. Att jag berättar det här beror på att jag,som inte begriper ett dugg i ämnet, kommer ihåg hur jag läste allt jag hittade om mammas hälsotillstånd under hennes sista år. Kanske mina barn gör likadant, tänker jag. Nu vet ni!

Så bra att det finns avstängningsknapp på TVn. Så tyst här blev nu!

Jag skrev i går från min dagbok från år 1990.Det året blir långdraget, men så var det ju året ej likt något annat.
Måndag 17 december.Annas mamma, som är kvar på sjukhuset , kom och hälsade på. Så roligt att hon gör det, skrev jag. Hon är så lugn och pratar med sin bror i telefon. Anna är däremot inte nöjd med "lugnet" för hon vet att mamma fått en spruta som ska räcka över helgdagarna som ska firas hos släkten i Småland.

Onsdag 19 december.Erik mår inte bra. Jag måste ge honom hjälp på något sätt.
Jag bakar bullar, bjuder Lennart på Grönsakssoppa och mannagrynspudding.
En av Georgs arbetskamrater kom med en blomma från Studieförbundet!! Socialen ringde och kom sedan på besök . Fick kort från Mikael W. Underbart! (denna 6-åring hade bott hos oss en tid, några få år tidigare, en underbar liten kille, som jag aldrig kommer att  glömma) Maria kom och lånade bilen för deras bil funkade ej. Annas mamma kom och fikade med oss. Handlade i Ekershallen. Mycket!

Torsdag 20 december. Bakade kakor. Lennart kom till lunch. Jag åkte med honom till Krämaren där jag lovat hjälpa till med att ta hand om det sista av ett dödsbo, som Second Hand kom och hämtade.
Anna, brodern och deras mamma här och äter skinksmörgås. Anna är glad för att hon fått en lägenhet i Brickebacken. Erik packar och åker hem till sina föräldrar i Småland.

Fredag 21 december.Tvättar barnens kläder så allt är rent när de ska resa.
  Börjar bli lite orolig för julen. En vän som miste sin man för ett par år sedan ringde och sa "att det kommer att kännas." Jag tänkte att kanske blir det så när lugnet lägrat sig, då alla flyttat. På kvällen hade jag gjort "julbord" med allt som dit hör, för mamman och barnen. Sonen följde mamman till sjukhuset. Jag gick till Kerstins familj en stund.

Nu har dagen tagit slut, nästan, och jag är så tacksam att jag kom iväg till träningen. Den betyder mycket för mitt välbefinnande. I morgon skulle jag åka till Bernard, som är hemmapappa medan hans fru jobbar. Jag skulle ha kroppkakor med mig. Bernard gillar denna maträtt, mycket!
Min vän Stefan ringde tidigare i kväll och sa att han tänker klippa mina fruktträd i morgon så kroppkakor hos Bernard får det bli en annan dag.

Nu säger jag GodNatt och ska glad gå till sängen. I går kväll funkade inte låset till ytterdörren men i dag har Lasse fixat det så nu är det låst, som vanligt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar