lördag 3 maj 2014

Lördag 3 maj 2014.OPkyrkan:" Bibeln inte vilken bok som helst."

Det blev en "seg" förmiddag innan det var dags att gå till Olaus Petrikyrkans Uppbyggelsehelg. I Jesaja 40:8 står det "Gräset torkar, blomman vissnar men vår Guds ord består i evighet." Det var ett digert och intressant program som bjöds. Min syster och jag gjorde sällskap dit.
Mikael Tellbe, pastor och lärare vid Teologiska Högskolan i Örebro, stod för predikan och föredrag med efterföljande samtal. Välbesökta samlingar! Ämne: "Inte vilken bok som helst".

Filip, på hembesök i helgen, hämtade oss med bil och följde sedan med hem till mig för att lösa vissa datorproblem. Å dessa barnbarn!
Nu går dagen mot sitt slut. I Afghanistan har 500 människor omkommit i Jordskred säger de i TV. I Ukraina är det kritiskt mellan Nationalister och Proryssar. Inget roligt!
Just nu i TV "Smartare än en femteklassare",ett roande program!

Jag måste skynda mig att fortsätta med år 1984 så jag får slut på det.
Den 7 september tog Georg nattåget till Sundsvall och Hermans begravning i hans hemtrakter där familjen också hade sitt sommarhus, om jag inte minns fel.
Jag hade ett par Studiecirklar på gång under hösten. Den 25 var det träff för studiecirkeln jag hade för några deltagare som åkte till Oberammergau med vår nuvarande landshövding som reseledare. Intressant att få veta hur de hade haft det.
Den 30 var det en sådan träff i Sala för vår grupp med Georg som reseledare. En jättetrevlig dag med Gudstjänst, fin middag och kaffe med massor av gott bröd. En stor del av gruppen var från den trakten och hade tillsammans gjort allt för att få det så trivsamt som möjligt. Bara Elsemarie och jag var med från vår familj. Georg på väg till Israel.Med på resan till Israel var också den i tidigare inlägg omtalade systersonen Anders med hustru.

Mamma kom till oss och stannade ett par veckor. Hon hade många i Örebro som ville ha besök så hon hämtades då och då av något barnbarn.
Måste faktiskt berätta om mitt köp av begagnad cykel den 10 oktober. Den kostade 250 kr. Denna cykel har jag älskat och använt tills jag för c:a 5 år sedan ramlade över en sladd utanför mitt hus, skadade mitt knä, fick svårt med att hålla balansen och slutade att cykla. Det var en stor besvikelse för mig. Nu cyklar ett barnbarn varje dag till skolan på denna 2växlade, underbara cykel, som alltså, inte ny när jag köpte den, nu har varit med i 30 år ytterligare. Vet ej om dess ålder före köpet.

Den 17 oktober kom Georg från Israel.I Allhelgonahelgen var Elsemarie hemma och jag följde med henne till Stockholm och såg hennes fina lägenhet. Hyresvärden Mats, med fru Lotta, (som både Elsemarie och jag är vän med på Facebook nu) bjöds på kaffe. Dagen efter besök hos Ingeborg, Georgs pappas efterlämnade hustru, samt Dagny.

Den 14 november åkte jag tillsammans med Bernard till Småland med anledning av Stinas stundande 50årsdag. I en affär i Oskarshamn jobbade då Henry Hjelm, som under vår tid i Lesjöfors jobbade i "Olas livs" där vi handlade våra livsmedel medan vi bodde i "Vällingby". Nu blev vi bjudna på god middag hos honom och hans fru. Tänk att jag glömt hennes namn. Sonen hette Petter.

Stinas födelsedag den 19 november firades stort. Geog kom också,men bara för en dag.
Georg bodde, i veckorna när han var i Stockholm, hos Dagny. Den  22 december när Georg och hon gjorde sig klara för att åka till Örebro för julfirande, fick hon plötsligt en stroke och Georg fick följa med henne i ambulans till Södersjukhuset. O, så ledsna vi alla blev! Georg tog tåget till Örebro på kvällen. Julafton var vi hos Kerstin och hennes familj. Nästa morgon till julotta i Filadelfia. Därefter hem och hämtade lite saker och sedan till tåget för färd till Stockholm och Södersjukhuset. Vi promenerade hem till Hornsgatan på kvällen för att nästa dag, annandag jul vara på sjukhuset hela dagen. Den 27 var vi också på sjukhuset men var bjudna till Lars och Berit sen eftermiddag.
 Georg fick telefon att Dagny avlidit vid 17-tiden. Nu var de hemma hos Gud både Dagny och Henry. När jag nu skriver detta så kommer massor av minnen över mig.Trettiosju år av underbar gemenskap var tillända. Dessa två var som farmor och farfar för våra barn och Georg och jag var som deras barn och samtidigt var de våra trofasta vänner genom alla år.


Under hösten hade vi haft en del besök hos oss och barn och barnbarn träffade vi ofta. Ibland behövdes barnvakt och så var det många födelsedagar så vi hade god kontakt.

 Kvällen har nu tagit slut, året 1984 likaså och det betyder att jag kan gå till vila nu.
I morgon ännu en födelsedag hos barnbarnsbarn, denna gång en 14åring. Då blir det Gudstjänst i TV i morgon. Nu, kära vänner önskar jag oss alla en GodNatt. "Herren är vår herde, oss skall intet fattas!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar