onsdag 5 juni 2013

Solen bara skiner och livet påverkas märkbart!Onsdag 5 juni 2013. Motala tidning o. eget foto 1974.

Funderade på om jag skulle skriva eller inte men eftersom jag är trött och inte orkar med fysiskt så sitter jag nu och vilar samtidigt som jag skriver.
Egentligen var det meningen att jag skulle följa med Elsemarie till Uppsala i dag och gratta kusin Raquels son som tar studenten i dag. Det visade sig dock ogörligt då Elsemaries Filip tar studenten i övermorgon och en mamma har mycket att ordna med till en sådan fest, även om jag bakat tårtbottnar och rosenbröd. Det enda jag kan hjälpa till med. Men jag är tacksam för den ork jag har.

I morgon kommer Linn och Sebastian hem och flera vänner ställer också upp med hjälp så jag behöver nog ej engagera mig så mycket.
I går var det tisdag och jag tog bussen till stan för att köpa bläck till skrivaren. Inkallade hjälp för att få patronerna ditsatta. (jag använder bara svart men om en av färgpatronerna tar slut funkar inte den svarta heller. Konstigt! Enl firman så tas det lite av färgpatronerna också när man använder den svarta färgen)
Nu visade det sig att jag köpt fel format så det gick ej att sätta i de nya.Detta måste åtgärdas så det var bara att ta bussen till stan i dag igen. Men se i dag är det marknadsafton med tjo och tjim på stan och bussarna måste ändra färdväg. På väg till Kjell& co. hann jag se lite av all grannlåt och känna av feststämningen, Prata med ett par vänner på gatan,inhandla presentkort och köpa 2 liter jordgubbar innan jag och rätt sorts patroner tog bussen hem igen, till den fridfulla del av stade där jag bor.

Tidigare i dag besök. Först kom Filip, just som jag stod och funderade på hur jag skulle fixa gräsklippningen, när ingen av mina trädgårdsmästare kan hjälpa mig de närmsta dagarna." Hej mormor! Jag har tid nu så jag tänkte höra om du behöver hjälp med gräset."Tack Gud," utropade jag, van som jag är att tro att Han ser och vet allt. Snart var gräset klippt och en planta nedgrävd på rätt plats.
En stund senare kom Mikael,det skiljer 23 år i ålder mellan dem."Jag bara ville titta in och hälsa för jag var här i närheten",sa han och drack ett glas saft vid bordet under päronträdet. Visst är jag rik !
I går fick jag i brevlådan Motala tidning från 23 april 1974 så nu har jag skannat in husflytten från tidningen och ett eget foto. Nu får ni titta på hur huset rullar iväg. Först från Vallgatan till Husbyvägen som är genomfartsled och var avstängd under flytten, sedan en bit körning innan de svängde in på Skolgatan och ställde huset på den nya grunden. Som ni ser är huset utan skorsten. Den och hela murstocken knackades
ner på ett tidigt stadium.
Vilket äventyr det hela var!.Jag kan aldrig upphöra att förvånas över att inte en pryl förstördes undet transporten. Men nu, mina vänner är det dags att sova och jag önskar er en God Natt med mycket sömn!


1 kommentar:

  1. Fantastisk husflytt!! Så roligt att det gick att få tag på tidningen!!

    SvaraRadera