onsdag 19 juni 2013

Sol, sol.En härlig dag 19 juni 2013.Åter till år 1974.

Vilken härlig dag det blev i dag också! Det gör mig glad.
Lunchgäst, fikabesök av en pappa med två fina små barn. Så trevligt! Fick hjälp med att sätta in färgpatroner i skrivaren. Barnbarnen är bra att ha! Till affären och veckohandlade. Några telefonsamtal och plötsligt var det dags för TVaktuellt. Dagen nalkas sitt slut.Ser ut som om det ska bli regn och det är bra om det sker nattetid. Slipper jag vattna i morgon. Fick nyss inbjudan till midsommaraftons firande, vilket jag tacksamt accepterade.

Nu är det på tiden att återgå till år 1974 och Borensberg. I augusti var det dags för yngsta barnet att börja  skolan. En stor dag för Elsemarie. Villan, eller "husskalet", som vi köpt och flyttat  fanns på plats. Källaren och huset hade fogats samman, ny skorstensmur fixad av yrkesskickligt folk,rörmokare och elektriker hade gjort sitt och mot slutet av året kunde vi ta vårt nya kök i besittning.Kyl och frys samt spis köpta från Örebro. Vilket företag den här husflytten var! Georg var med och jobbade när han hade möjlighet men det mesta gjordes av lejd hjälp.

I min lilla fickdagbok ser jag att jag åkte omkring till olika skolor i området och vikarierade på olika stadier i grundskolan. I oktober var vi i Örebro och firade Kerstins och Marias födelsedagar. Ulla och Lennart kom oss till hjälp på olika sätt med återställandet av vårt flyttade hus.

Aldrig har jag lärt mig att begränsa mina engagemang i än det ena, än det andra. Denna höst när vi hade hantverkare i huset började jag också med bokförsäljning åt Örebromissionen.Vi åkte till flera platser i landskapet och hade försäljning inför julhelgen. Örebromissionens bokförlag, senare Libris, ville att provinsmissionerna skulle engagera sig och  jag tog mig verket an med friska tag. Egentligen blev det nog i mesta laget i den situation vi då befann oss , men vi lät oss inte avskräckas utan  fyllde bilen med böcker och grammofonskivor och åkte iväg till olika kyrkor ock kapell. Till råga på allt så blev det så att Georg fick ta hand om utdelning av julblommor för församlingens räkning eftersom pastorn blev dålig och med sin familj reste bort över julhelgen. Julottepredikan ingick också i åtagandet.  Det är förunderligt hur mycket man orkar i "unga" år. Men det blev stressigt för oss att få klart med julförberedelserna, minns jag.

I november flyttade Kerstin med make och barn från lägenheten i Örebro centrum, till Brickebacken och vi hjälpte till med flytten.
Vi fick besök av barnen  under julhelgen,samt vår vän Dagny som fortfarande hade Henry på sjukhuset efter olyckan hämtades och kunde vara hos oss några dagar innan vi dagen före nyårsafton skjutsade hem henne till Stockholm.Vi fick en  fin helgtillsammans. Nu hade vi ett stort kök och vardagsrum , samt gästrum där det tidigare var cafe´. På andra våningen en stor hall,där vi placerade en nyinköpt färgTV till julhelgen, i stället för den svartvita som vi haft i flera år.Hallen blev en trivsam samlingsplats.Tre sovrum fanns också på denna våning så vi hade god plats för att ta emot besök av barnen med familjer.
Till Nyårshelgen kom mamma. Hennes första besök i vårt hus.

Nu faller ett härligt regn och jag behöver ej vattna i morgon. Nu är det tid fölr att sova och det tänker jag göra. NU! Sov gott, kära vänner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar