tisdag 14 maj 2013

Och det blev morgon och det blev afton tisdagen den 14 maj 2013.

Vaknade kl 6 i morse och det var bra. Hann med att baka siktkakor på fm. Ett pling på mobilen . "Är du hemma? Vi tänkte titta in på väg hem från dagis." Så kom Jonas, Thea och Anton. Fick smaka på det nybakade brödet med smör och ost.
Jonas har ett specialjobb hos mig, sedan flera år. Han tar ned dynorna till trädgårdsmöbeln från vinden varje vår och bär dem sedan tillbaka på hösten. Nu är det vår och dynorna ligger i hammocken och väntar på att altan ska städas så alla dynor kommer på rätt plats. Så kommer det att bli såsmåningom.....Men inte i dag och, ja jag lovar ingenting! Att passa Anton medan Jonas fixade jobbet med dynorna trodde jag inte var något problem, men ack vad en liten vinglig ettåring knatar på . Inte kan man läsa Bamse för en man i den åldern heller. Thea underhöll oss med sitt pianospel, vilket inte fick honom att sakta farten.
Jag ska säga att det var skönt att få återbörda den lille mannen till fadern, som är lite yngre än jag.

En stund senare kom min syster på en liten visit. Det är roligt att ha henne så nära så hon  kan komma och hälsa på ibland. Jag fick nu sällskap medan jag planterade några vindruvsplantor i krukor. Det går lättare att jobba när man har någon att prata med.
Dagen avslutades med att jag i rabatten planterade penseerna, som jag fick av Stefan i förra veckan. På tiden!
Ja så blev dagen. Det är nu dags att lägga sig. I morgon kommer husgruppen och jag ska bjuda på kyckling som jag förberett i dag. Ska handla i morgon och hyfsa till det lite här hemma innan mina vänner anländer i morgon kväll. Sov gott! I mitt inre har sången "Blott en dag, ett ögonblick i sänder" tonat i dag. Fortsätter att tänka i de banorna nu när natten stilla sänker sig över oss alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar