lördag 4 maj 2013

Intet nytt 4 maj 2013. Några minnen från år 1974..


Nog höll jag på länge med år 1973 men då jag i dag hittade deltagarlistor från Georgs resor så kom jag på att jag glömt nämna om resan till Schweiz och skidorten Emetten 17-24 februari 1973. Georg jobbade fortfarande kvar på Studieförbundet och Programresor. Ser på deltagarlistan att pastorsparet, Sören och Elsie var med på den resan och flera av "Örebromissionens folk", vars namn jag känner igen. Det var en kurs av något slag och en mycket stor grupp med ett par kända föreläsare. Jag var också med och minns hur vi var tillsammans med Sören och Elsie men vid den tidpunkten visste vi ej vad som väntade i en nära framtid.
Vad jag minns bäst är kälkbackarna och den bob vi köpte med oss till Sverige. En härlig vecka hade vi där.

Nu till år 1974 och nu ska vi se om minnet kan få lite hjälp av de små fickdagböckerna igen. I Georgs exemplar står bara när han har sammanträden, styrelsemöten, kurser, läger och gudstjänster, så där har jag inte mycket att hämta. För all del, i min står det i vilka skolor jag höll till, men också lite om det vardagliga livet. Den 16 februari åkte Maria och Sven med kompisar till Hövringen på en veckas skidsemester. Elsemarie och jag åkte till Örebro för att vara barnvakt åt Fredrik. Mamma och Raquel kom också dit. Nu fick kusinerna vara tillsammans och leka en vecka igen. De hade så roligt och vi som lyssnade till deras lekar hade lika roligt. Så fick vi ju också tillfälle att träffa Kerstin och hennes familj, samt Ulla, förutom våra rara grannar.

Det var nu aktuellt med affärsutbyggnaden och vi hade bestämt oss för att köpa villan vi bodde i. En tomt i närheten var till salu och huset skulle nu flyttas till denna. Nej ,nu känner jag att den biten orkar jag ej ta i kväll så jag ber att få återkomma vad denna flytt beträffar. Den kräver ett eget inlägg.

Så jag säger GodNatt och önskar oss alla Guds välsignelse och trygghet. Inte minst jag själv behöver det för nu blåser det väldigt och det har jag alltid ont av. Sjunger på sången "Trygg jag är, trygg jag är,innesluten i Hans famn. Där är frid, där är frid, i Hans kärlek stor alltid..osv. Nu blir det sängen direkt.Sov Gott,alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar