torsdag 5 oktober 2017

Torsdag 5 oktober 2017. Tänka sej! Tanden lagades utan bedövning! Och inte somnade jag i stolen!

Jaa, det är alldeles sant. Jag vaknade halv fem i morse och kunde inte somna om. Började undra över något jag hört om fullmåne. Vet ej något om detta numera. Från sovrummet i villan kunde jag se den. Numera ser jag ingenting så det blir att spekulera.

Kom att tänka på tandläkarbesöket senare i dag. Att ha sömnbrist och besöka tandläkaren kan ju betyda att jag somnar i stolen tänkte jag och drack kaffe innan jag gick dit. Min tandläkare och jag har i drygt trettio år hjälpts åt för att se till så de flesta av mina tänder ska finnas kvar den dag jag flyttar hem till Gud. Ser ut att lyckas!

Det är välbekant att jag gärna tackar ja till bedövning. I dag sa han:" Jag börjar lite försiktigt, bytte borr och fortsatte. Ställde då och då en fråga: "Går det bra?" Jag försökte le, för att jag skulle svara kunde han väl ändå inte räkna med.

 GRRRR skulle svaret  blivit  i bästa fall. I dag tror jag inte att jag alls visade någon reaktion för vet ni vad? Det kändes inte! När allt var över frågade jag  försiktigt om den tanden var rotfylld. "Nej", sa han. "Det kändes ändå inte, eller hur?"
 Glad i hela ansiktet höll jag med om detta påstående. Och inte hade jag somnat heller. "Vi ses om ett år, om inget särskilt händer.  I så fall får du höra av dej". Sa han och tackade. Gjorde faktiskt jag också.
  Tacksam gick jag därifrån. Nu ser jag framför mig ett helt år med en aktivitet mindre att hålla i minnet. Apoteket, Vårdcentralen, Banken, USÖ och Hårfrisörskan finns dock kvar!
Det kommer jag att klara!

Det fina med att besöka tandläkaren är ytterligare en grej. På hemvägen kan jag titta in i Nikolaikyrkan, med en underbar skylt utanför. "Öppen kyrka", står det och den ÄR verkligen öppen.
Där råder stillhet. Först var jag alldeles ensam. Jag tände två ljus och satte ner bland övriga ljuslågor.
Bad till Gud och är viss om att Gud hörde de bönerna och kommer att besvara dem. Så skönt att jag inte behöver gå till tandläkaren för att få tillfälle att bedja!

Så här är det. Varje morgon tar jag min kaffemugg samt en eller två bullar och går in i vardagsrummet, där nu min tacksägelse och böneplats  är etablerad. Där pratar vi med varandra, Jesus och jag. Där nämner jag många namn och vet att han känner till ALLT om var och en.  Han har samma makt i dag som han hade då han ett antal år var på denna jord och ingrep i människors bekymmer.
 I Jesaja i Bibeln står att "Hans öra är ej tillslutet så han ej kan höra."
Ibland får jag vänta på bönesvar och då vet jag att jag ändå kan vara trygg.
Hur många gånger om dagen jag får snabba svar vet jag inte men ofta när jag ber, så händer det bara och jag säger "Men tack, så god du är!"

Att komma hem och ta en fika med en härlig tjej som sedan  plockade fram dammsugaren och trasor  och snyggade till det lite här var en extra bonus för mig vars syn avtar och ger en del bekymmer.

Det blev en bra dag i dag också och jag ska nu verkligen se till så jag kommer i säng tidigt i kväll. Det blev sent i går igen och jag har en del att ta igen.

Alla, kära bloggläsare, nu önskar jag er en God Natt och att vi alla ska få sova gott.
SÅ tacksamma vi kan vara som har en säng och ett hem.
Jag fick i dag ett så fint telefonsamtal, som "lyfte mig" och det känns som att jag är kvar där fortfarande. Gud är god och ser till så vi får lite uppmuntran ibland.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar