söndag 26 mars 2017

Söndag 26 mars 2017. Våffelfest. Promenad. Fika på altan.

Söndag igen och inget kyrkobesök.  Så tacksam för fin TVgudstjänst. Vilken tillgång!

Tobias ringde och bjöd in mig till Våffelfest för mamma och pappa skulle komma hem vid tvåtiden och då skulle det bli fest. Han hade ett recept och skulle göra egen våffelsmet.
Föräldrarna hann komma hem före min ankomst så jag hämtades med bil av Lasse.
 Våfflor med jordgubbssylt, grädde och kaffe!!!! Mums!!

Tyvärr fick jag ej rullatorn med mig och att promenera hem var ett måste, så lite motion som jag tagit i veckan som gått. Så jag startade promenaden, hållande i staket som fanns nästan hela vägen.
Kändes härligt att ha klarat detta. Belönade mig själv med att tvätta av en stol och ett litet bord på altan och duka fram lite fika i solskenet. Efter en stund kändes luften kall och jag måste avbryta det hela men ändå! Det är VÅR!

I natt började sommartid vilket gör att vi fick offra en timme.Tja,vi hade ju bara haft den till låns så !
Mitt köksur tickar som vanligt. Den ändras aldrig så nu har den åter "rätt" tid. Jag är redan i takt med den. Tror jag!

Våren är nu på väg! MÅSTE den vara! Grannen har redan fixat sin trädgård. Jag är ej den jag en gång var så jag tar hjälp av andra. På den tiden jobbade jag i trädgården så sent om kvällarna så grannen skrattande undrade vad det var för en "vålnad" som gick omkring i min trädgård i mörkret.

"Allt har SIN tid" står det i Bibeln. Nu är jag tacksam för att jag på vingliga ben kan ta mig fram. Oftast med rullatorns eller en kryckas hjälp. Om jag ska fortsätta prata hälsa så är jag glad över att huvudet funkar någorlunda, även om minnet inte är intakt, att jag inte har ont någonstans. att hjärtat slår, fast det varit tal om ny hjärtklaff, att hörseln kan hanteras med hörapparat!!

 Att synen blivit sämre är något som jag är lite bekymrad för. Undrar ibland om användning av dator och iPhone påverkar synen. Jag ska ringa och be att få träffa en ögonläkare framöver!

Det fina med dagen utöver Våffelfesten var att jag fick hjälp med min nya iPhone som jag den närmaste tiden ska lära mig hantera, då den har små egenheter som skiljer sig från den gamla.
Tänka sig att jag skulle få vara med om att som födelsedagspresent, på 90-årsdagen, av mina fjorton barnbarn bli uppvaktad med en tingest som  i min uppväxt inte existerade.
Det är intressant att bli gammal och se förändringarna i tiden.
En del företeelser var bättre förr, andra sämre. Det är omöjligt att säga att allting var bättre eller sämre förr. Vi lever i NUET och får göra det bästa av det. MOT det onda, FÖR det goda!

I TV berättas i kväll om oroligheter i Vitryssland och mycket annat elände. En dokumentär från Syrien ska visas klockan 22.00 i kväll. Det kommer ut hemska hemligheter då och då.
Jag klarar nog inte av att se mer elände i dag.

Kristin skrev på FB i dag att hon var i kyrkan:"  Här får jag ro och sinnesfrid. Underbart", skrev hon.
Det lät så härligt och fridfullt så jag tycker att det får bli avslutning på denna korta blogg.
I morgon ska det bli TRÄNING! Absolut! GODNATT kära vänner ! SOV GOTT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar