söndag 20 november 2016

Lördag 19 november 2016. Jag, tiggare?? Jaa, i dag valde jag att tigga!Men bara i dag.

Julgranen ställdes i sin fot och inväntar nu besök av kusinerna till Amelie, Alfred och Aline. Ett par dagar före första advent kommer Johannes och Lovin med sina föräldrar och klär den. Roligt för jämnan!
Börjar i rätt ordning med dagen i går. Grå var dagen men inget regn. Klockan 12 skulle jag träffa Annelie på stan. Tog Färdtjänst dit. Fikade på Espresso. Första gången jag var där. Mysigt att fika på stan. Innan Annelie flyttade till Malmö för åtta år sedan hände att vi gick ut och fikade ibland.
Känns så bra, på många sätt, att hon är tillbaka i Örebro.

Innan jag åkte iväg till detta möte, ringde Bernard och undrade om de, som familj, kunde komma och fika på eftermiddagen. Jag blev så glad. Det var länge sedan de var här och det är SÅ roligt att få höra glada barnröster. De får skratta och leka så mycket de vill. Jag bara njuter. De hinner ju alltid gå hem innan jag eventuellt skulle kunna bli trött. Georg brukade skoja om barnbarnen. "Det är roligt när de kommer och lika roligt när de går hem." Kanske ska tillägga att på den tiden gällde det barnbarnen och då var det ganska många samtidigt!!!

När jag med Färdtjänst kom hem från stan där jag i Cityhallen köpt fin fläskfärs och Fläskkarre' till bra pris stod en bil utanför mitt hus.
 Hahaha! Måste först berätta att jag efter inköpet i affären tittade i plånboken för att ta fram jämna pengar till Färdtjänst, som strax skulle hämta mej. Jag använder mycket sällan mitt Bankomatkort utan kör med kontanter. Hade glömt gå till banken. Stod vid dörren och räknade. Fattades tre kronor. Inte alla chaufförer tar kort så jag måste ha tag på tre kronor, snabbt. Nu gällde det att fatta raskt beslut och det gjorde jag. Ett ungt par gick förbi mig. "Hallå, skulle ni kunna ge mig tre kronor. Färdtjänst kommer strax och jag har bara 37 kronor." De log och tjejen gav mej snabbt de tre kronor jag behövde.

Utanför butiken satt tiggerskan, denna gång en, till synes, mycket gammal kvinna.
Det kändes inte bra att gå förbi utan att ge. För en gångs skull hade jag ju själv tiggt pengar. Dock kunde ej hennes och min situation jämföras.

Lust att spela teater har jag haft sedan skoltiden då vi i trean hade en lärare, som lät oss ha lite sådant för oss och verkligen engagerade sig för saken.
Ibland har jag haft lust att klä ut mig och sätta mig på trottoaren med en pappmugg i handen. Bara för att se vad som skulle hända. Fast, det är klart, då skulle jag nog välja en annan ort, så chansen att bli igenkänd vore minimal. Mina barn har ibland  blivit lite utsatta när den där lusten ramlat över mig.

I alla fall var det inte slut med det roliga denna lördag. När jag kom hem stod, som sagt Kerstins bil utanför. Hon var på väg till jobbet och hade med sig en stor kasse med allt möjligt bra till julbaket. Så genomtänkt!! Bara att sätta igång och baka! Dessutom en stor bit ost av min bästa sort!

Mina barn är, alla fyra, otroligt generösa mot sin mamma!
Efter en kort stund kom så den lilla fina familjen, med de tre barnen. Kaffe, bullar, hemgjord jordgubbssaft och glass festade vi på. Allt var bara roligt!

Det blev så långt det här så jag skriver en ny blogg om dagen i dag. Vill ej trötta ut mina trogna bloggläsare med för mycket på en gång! Jag tar itu med söndagen på direkten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar