lördag 5 juli 2014

Lördag 5juli 2014 Fin dag med ettårskalas. Lite år 1987.

Telefonpåringning klockan 7:" Kaffet färdigt?" "När kommer du?" "Om 15 minuter."
Stefan kom och fick lite kaffe innan han åkte iväg till sin jordgubbsförsäljning. Han sjöng ett par fina låtar och vi bad till Gud, innan dess.

Till stan tog jag lite senare bussen och handlade present till dagens ettåring.
Fick skjuts av barnbarn till Hovsta där Sven och Maria hade hela sin familj samlad. Fyra barn och sju barnbarn. Bernard och Lydia med sin ettårsfirande lilla tjej bjöd på goda tårtor till kaffet. Senare bjöd Sven och Maria på sedvanlig god mat.
Det har varit en underbar dag i dag med sol och värme. Klockan 22.00 är det fortfarande 28 grader. Lite kompensation kan man säga.

År 1987 började jag med vanan att skriva dagbok varje dag. Lite om slutet av år 1986, vilket slutade
 så olyckligt för Kristian 1½ år gammal finns också antecknat.
Julen var över och jag tror att olyckan hände tredjedag jul. På den tiden ägde vi en liten fiat tillsammans med Ulla och Lennart och just den dagen hade vi bilen hemma hos oss. Telefonpåringning på morgonen att vi måste komma till Vivalla omedelbart.
Någon hade ställt in en kopp the i mikron och det var riktigt hett när liten Kristian kröp upp på en stol, tog ut thekoppen och fick den heta drycken över sig. Ilfärd till sjukhuset medan jag stannade hos de tre pojkarna.

Lennart och Georg kom senare på dagen tillbaka medan Ulla och Kristian fick stanna på sjukhuset ett par dagar.
I min dagbok står att Kristian hade feber 40,1 samma dag som de kom hem. De fick åka till sjukhuset för kontroll varje dag.

I mitt förra inlägg skrev jag att jag intet visste om jul och nyårshelgerna 1986-87.
Nu ser jag att 24/12 gick vi efter morgonkaffet till Kerstins familj där Mattias fyllde år och fick en miniräknare av oss. Det var en fin present på den tiden. Där hade mamma Kerstin gjort den sedvanliga tårtan med extra fin garnering. Där åt Georg, Elsemarie och jag jullunch tillsammans med familjen.

Dagen avslutades med besök i Hovsta och sist en sväng till Vivalla.
Ser vidare att på juldagen fick femåriga Kristin åka till sjukhuset för att få antibiotika för sina öron som hon haft och fortfarande har problem med. I Vivalla hade barnen magsjuka.

År1986 slutade alltså inte så bra. Eftersom jag nu är trött så får jag fortsätta mitt skrivande i nästa blogg. Önskar oss alla en God Natt. " Säll är den som sina händer i Guds händer sluter in", sjöng vi i min barndom. Den får avsluta denna dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar