tisdag 30 juli 2013

Regnet kom och stannade hela tisdagen den 30 juli 2013.Mer om resan 1977.

Jeriko, Frestelsernas Berg Matteus Kapitel 4 vers 1-5.

Floden Jordan med det snötäckta berget Hermon. Matteus Kapitel 3 vers 13-17.










































Vi fortsätter vår resa i Det Heliga Landet.Vår första anhalt sedan vi passerat gränsen från Jordanien var staden Jeriko med sina mullbärsträd, där den kortväxte Sackeus en gång mötte Jesus och fick ett nytt liv. Lukas Kapitel 19 vers 1-10.Att komma till Jeriko, få stiga ur bussen och dricka nypressad apelsinsaft, så fantastiskt god är något man bevarar i minnet. Med pappa Georg i sällskap fick Elsemarie dessutom kassar med frukt att ta med på den fortsatta färden. Utgrävningarna, Elisakällan (läs andra Kungaboken Kapitel 2 om den intressanta händelsen i GT) och vandringen genom den lummiga staden tog snart slut och vi satt åter i bussen på väg genom Juda öken upp mot Genesaret och Jordanfloden.Söndagsskoleberättelserna blev så levande. Man vistades i Bibelns land!
 Åkte vidare till Kibbutzen Eingev, där vi fick Petrusfisk till lunch. Efterrätt färska dadlar. Jättegott!

Till Kapernaum skulle vi åka båt på Genesaret och jag fortsätter där nästa inlägg för nu har klockan blivit mycket. Igen!
Dagen som nu nått sitt slut började med att jag, som första passagerare blev hämtad av den en timme tidigare nya körkortsinnehavaren Filip till smörgåstårtekalas på familjens altan. Körprovet var sedan länge klart men teoriprovets andra försök gjordes först i dag med gott betyg. Roligt att ha körkort! Det är som att få ett nytt yrke och en frihet.
Dagen fortsatte med  att tillsammans med min syster besöka Mikaelskyrkans tisdagssamling.Efter det besök av en vän för en kvällsfika med smörgås, ägg och sill och en pratstund här hemma.

Nu säger jag God Natt till er alla kära bloggläsare. På återhörande!"Gud som haver barnen kär"låt oss få somna i Din frid, utan rädsla! Du är med oss alla dagar, som Du lovat. Vi vet och är trygga. Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar