lördag 27 juli 2013

En annorlunda vecka tog slut fredag 26 juli2013.

Tyvärr är mitt kunnande i att skicka foton på bloggen begränsat till endast "gamla inskannade bilder"så därför kan jag ej skicka några bilder från min semestervecka i Ralingsås förrän barnbarnen har kommit hem från sin semester och kan hjälpa mig.Mitt tekniska kunnande har alltid varit mycket svagt. Men jag kan baka bullar i alla fall. Alla har något som kan bli till glädje för andra. Så också jag.

Jaha, så sitter jag här igen för att möta er kära bloggläsare.
Färdtjänsttaxin hämtade mig på Ralingsåsgården i Småland en kvart före avtalad avgångstid så det blev lite dåligt med att säga "hej då" till mina nya och gamla vänner. " Hoppa in"sa taxichauffören, hämtade mina väskor innanför dörren utan att jag följde med. Möjligen var det i det sammanhanget jag glömde min jacka,som jag nu får efterlysa.

" Vi ska till en plats nära Skara och hämta två till",berättade han. Nej, tänkte jag. Vilken omväg! Jag vill hem! Nu! Han visade mig en biljett med information om vilka vägar han skulle ta när GPSen inte kunde stå honom bi. Det stod något om Betania i Edsvära.I kartboken som jag fick i min hand fanns ej Edsvära i registret och nu gällde det att följa den beskrivning chauffören fått, vilken visade sig vara mycket inkorrekt, vilket jag snabbt insåg. Nu gällde karta och vägskyltar.
För mig står Edsvära  för "Edsväraveckan", en bibelstudievecka av gammalt datum, som jag hört talas om i åratal men aldrig varit där.Chauffören visste redan att veckan på Ralingsås hade innehållit tal om Jesus och Bibelundervisning så det var bara för mig att fortsätta och berätta om Edsväraveckan och att ytterligare ett par kristna skulle göra oss sällskap

Jag frågade om han var muslim, eftersom han berättat från vilket land han kommit.Nej, han trodde inte på någonting, hade ingen religion. Försökte ändå att leva ett rättskaffens liv. Jag förklarade för honom skillnaden mellan att ha en  religion och att ha en relation till Jesus, som man alltid kan tala med.
Han bjöd på nektariner,som av mig mottogs med stor tacksamhet, smakade underbart! Sedan ägnade vi tiden åt att, via mig som kartläsare och fyra telefonsamtal,   hitta till Edsvära. Vi hade riktigt trevligt tillsammans. Jag tänkte inom mig att Gud är bra rolig, när Han styr och ställer.
Med min långa erfarenhet av bibelveckor och"kristna" gårdar visste jag att vi nu skulle få den kaffestund, som vi hade pratat om tidigare och på rätt ställe.

Joodå, vi fick kaffe och smörgås och alltihop var så roligt. Mycket folk,  människor som älskade Jesus och här hamnade vi alltså, helt oförberett. En ny upplevelse för min nyfunne vän.
Två damer hade varit på dagsbesök där. En av dem, 90 år gammal, berättade senare i bilen att hon varit med från starten år 1939 och sedan varit med på "Edsväraveckan" varje år.
Resan mot Örebro fortsatte under tystnad men när jag som förste passagerare lämnades vid min bostad tackade chauffören för hjälpen med kartläsningen och så kramade vi varandra, som de vänner vi blivit.
Vilken intressant hemresa det blev, trots omvägen! 
Aj då, nu är degen färdigjäst och jag måste baka ut bullarna, som jag lovat ge till två barnbarnsbarn.
En liten belöning för att de tillsammans med sina föräldrar vattnat och skött om trädgården under min bortavaro.Jag skickar nu iväg det här precis som det är. Tacksam för en underbar vecka tillsammans med svenska och utländska deltagare. Spanska, engelska och svenska blandades. Ordet "Halleluja"
 förekom ofta. Det funkar på alla språk.  Önskar er alla en bra dag! Klockan är nu nio, solig lördagsmorgon.Vilka sommardagar vi har! 

1 kommentar:

  1. Hej Ruth!
    Råkade snubbla över din blogg när jag klickade mig från länk till länk. Härligt att läsa om din vistelse på en "kristen" gård. Brukar var härligt när man kommer tillsammans på det sättet.

    SvaraRadera