torsdag 14 februari 2013

Födelsedagar i familjen och lite mer.

Här får Ulla sin efterlängtade Jan, som fick ersätta en efterlängtad lillebror, som blev en älskad lillasyster.
Sven Kerstin och Ulla uppvaktas på födelsedagar. Har inget liknande foto på Elsemarie, men den fina , rosa , av dagmamma Gerty stickade dressen, som hon fick på sin ettårsdag har hon på sig här, när hon ska ut och promenera med Ulla.

Jag tror att det på den tiden var modernt med diabilder och att vi ej har så många vanliga foton därför. Det kan tyvärr också vara så att jag inte vet var jag lagt bilderna, om de trots allt har funnits. Men det visar sig i framtiden när jag röjt färdigt i vrårna. Förlåt, Elsemarie, men det kommer säkert upprättelse framöver.

Gårdagen, då jag var för trött för att skriva, bestod av lunchgäst, som var hygglig och skjutsade mig till hårfrisörskan, varifrån jag tog bussen hem. Skyndade mig att göra Orientalisk kyckling för 10 personer. Hann precis få maten klar innan elen till ugnen och allt på den sidan av köket strejkade. Hann fylla på varmvatten och kaffe i termosar, så måltiden klarades. Tack Gud att det gick vägen!!
Eftersom diskmaskinen också drabbades fick jag diska för hand i dag.
Glad var jag när en god vän, som kan med de här problemen, kom och fixade så allt nu fungerar igen.Gud välsigne honom! Nu kunde jag bjuda på nybryggt kaffe innan han drog vidare.



I går kväll, sedan vi ätit, fick vi av vår Husgrupps ledare ett utdrag från pastorns predikan i söndags. Där talades om kraften som finns i Jesu namn och där nämndes om en tid i församlingens historia då många sjuka blev helade genom bön till Gud.Vi samtalade om att Jesus är densamme i dag och fortfarande händer stora under, dock icke här i den utsträckning, som vi skulle vilja se.På många platser i Afrika och Asien är det däremot vanligt att det sker stora under. Vi funderade över om kanske vår höga levnadsstandard gör att vi ej vänder oss till Gud i första hand, utan tycker att vi klarar oss så bra själva.

Vi avslutade med att tacka Gud och be för varandra och för vår stad, där det finns många som är deprimerade och äter medicin. Vår önskan är att människor ska få se vad Jesus kan göra även här.

I övrigt så är alla dagar lika grå och minus 5 grader. Jag är så trött på detta väder. Nu säger de att på söndag ska vi få sol. Var säker på att jag ska hålla utkik och meddela när den visar sig.

Ja, detta var allt för i dag . Nu ska Elsemarie skjutsa mig till kyrkan.Klockan 7. 45 i morgon bittida ska jag sitta i tandläkarstolen så jag vill nog sova när jag kommer hem i kväll. Därför skrev jag lite tidigare än jag brukar.
Ha en skön kväll, alla ni som läser mina rader, även om det inte alltid är så mycket att läsa. Jag tycker naturligtvis att det är roligt att ni håller ut. Gud är god och jag är så tacksam för att jag ständigt får se Hans kärleksfulla omsorg.


1 kommentar:

  1. Jag tycker det är jätteintressant att läsa dina rader!! Kram och sov gott!!

    SvaraRadera