onsdag 7 november 2012

Ingen dag är den andra lik. 2012.


        I dag valde jag att ha Isak hos mej. Vi lyssnade till Nyheterna och fick veta att Barack Obama blev  omvald till president i USA i gårdagens val. Så nu är det över för denna gång.
Telefonen ringde. Det var min vän Stefan. "Kan jag komma nu och hämta stolarna. De behövs i Tysslinge."Han jobbade i somras i Tysslinge när svanarna kom i massor och mellanlandade där som vanligt.  Många  åker dit och ser detta "skådespel" och det fattas ofta stolar så nu kommer de till användning. Georg hade själv snickrat ihop dem för ca 35 år sedan och det fanns inga fel på dem.
Eftersom jag aldrig varit i Tysslinge så blev jag erbjuden att få följa med. Isak var lycklig över att få åka bil. Ett av hans favoritnöjen. På hemvägen stannade vi hemma hos Isak och där blev jag kvar hela dagen.Familjen på fotbollsmatch och jag strök in en del av tvätten innan jag fick skjuts hem.
Så annorlunda dagen blev! Mot vad jag tänkt, alltså!
  
I mitt inlägg i går återgav jag en del ur Georgs dagbok från tiden i Arvika i början av år 1961.
Nyårsdagen då jag var där på mitt första besök. Det skulle bli flera.
Den 2 januari skriver han:" Så har jag nu tillbringat en hel vecka här i Arvika. Ännu känner jag mig som en främling men det kanske blir annorlunda när jag i morgon får flytta in på sal 5, där jag får fyra medpatienter."

"Dagen har annars varit tyst och stilla. Jag har skrivit brev till min älskade Ruth och till alla tre barnen, till pastorn och församlingen. Så ber jag till Gud om ro för natten. Jesus, min konung,välsigna också min lilla Ruth, min älskade hustru, och våra små! Tack för denna dag, Du gode Gud!"

Söndag 8 jan. skriver han:" Egentligen blir det inte stor skillnad på söndag och vardag här. De patienter som får vara uppe markerar det dock genom att ta fram kostymer och vita skjortor men själva dagen blir nästan längre för det går ingen rond och det kommer ingen post."


Han skriver också att det gick bättre än han trodde att komma in på en sal och få medpatienter. Hur de kokar kaffe på salen (om jag fattat rätt) och bjuder Georg kaffe på sängen. Det brukar han själv vara bra på så jag anar att den sysslan tog han nog över när han slapp vara sängliggande.
Nu tänker jag i alla fall bli sängliggande för klockan är mycket och nu är dagen snart slut. Jag säger som Georg:" Tack för denna dag Du gode Gud! Sov gott alla sena bloggläsare! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar