tisdag 24 juli 2012

Örebro 24 juli 2012.


Och det vart morgon och det vart afton den åttonde dagen. Vill på en gång tala om att regnet i går var inte bara "lätt", utan mycket lätt.Denna åttonde dag blev precis så varm som en julidag bör vara. MEN blåsten härjade i dag också och det vet ni att jag inte gillar.

Alltnog, jag fick tre besök i dag. Först ett spontanbesök. En pratstund. Kaffe? Nej,inte i dag!

Nästa besök var en beställning pr telefon." Kan jag komma och få fika med hallon och grädde?" "Visst, kom om en halvtimme!". Jag plockade hallon, vispade grädde och bryggde kaffe. Gästen , som är trädgårdsmästare, sa i skarpa ordalag till mig att jag MÅSTE vattna. I söndags var en annan trädgårdsmästare här och sa samma sak. Jag lovade men höll inte löftet. I dag försvarade jag mig med att det ju faktiskt regnade i går. Men det regnet räknas inte för det var ju så lite. " Nu måste det till en riktig "genomvattning", sa han, som förstår. Själv var han sjukskriven hela veckan på grund av en "virus" och ville ha hallon som en sorts medicin.

När han gått hem, med löfte av mig att omgående vattna i trädgården,kom tredje gästen. Den "fikastunden" var planerad och nu vankades både bullar, kakor och rulltårtsbakelse med grädde och nyplockade hallon.
Efter denna "fikastund" må ni tro att jag vattnade. Genomdränkte rabatterna eftersom det inte ska regna i morgon heller enligt TV. Sorry att jag ej vattnat tidigare. Tror att jag hädanefter ska bättra mig!

Innan dagen var slut hade jag plockat hallon igen. De mognar även nattetid så det gäller att "hänga med".
Dagen avslutades med en kantarellsmörgås,så god. Dottern hade i går med sig denna läckerhet. Ja då är alltså dagen avslutad. Hoppas att det inte blåser i morgon!
Det här blev allt för i dag för nu ska jag till sängen. Tack, Gud för i dag, för Din ständiga närvaro!




1 kommentar:

  1. Du måste ha väldigt många hallon!! Vi får verkligen hoppas att blåsten avtar i morgon. Om det blir som vi tänkt ska jag få följa med mina två döttrar och mitt barnbarn ner till havet. (Gullbranna). Det är inte skönt att va i sanden och vattnet om det blåser för mycket!!

    SvaraRadera