måndag 25 november 2019

Söndag 24, måndag 25 november! 2019. Gråaste novemberväder tog bort den lilla energi jag hade.

Jaa, så sant, så sant! I går var det söndag. Tobias  och jag befann oss sedan fredagskvällen i Onsala, Göteborg!  Den alltid morgonpigga Elsemarie fixade god breakfast åt oss innan vi reste Så var det att packa ihop sina prylar igen, tacka för dagarna i Onsala och vända hemåt.

Avsked har jag aldrig gillat och många tårar har i sådana stunder runnit nedför mina kinder.
(Minns just nu vad liten  Ulla sa när vi hade sagt adjö till mormor i Högskulla och vi vinkade från bilen och såg henne gå in genom köksdörren. "Nu går mormor in och gråter.")
Visst var det så. I går var det Linn som vi först fick säga adjö till innan vi andra som skulle till Örebro och Göteborg, plockade in oss i bilen sedan vi tackat för oss och vinkat farväl till de båda som nu blev ensamma igen. (Carro hade redan på fredagens morgon åkt  till Amerika för att hälsa på hos en kompis några dagar! Jag har nog tidigare i mina bloggar uppmärksammat  det innerliga förhållande som råder mellan syskonen i familjen! När bröderna i Göteborg skulle säga "Hej då" så gjorde det så gott att se hur innerligt de omfamnade varandra, precis som de alltid gjort. Så fin sammanhållning!

Det hus i Onsala som familjen bebor kallar jag för ett "julhus." Stort, och rymligt och nu pyntat med ljusstakar  och stora vackra julstjärnor i fönstren. Vacker syn att skåda när vi lämnade bygden.
Dessa vidder och havsluften älskar jag och är därför nöjd med att få fira jul där.

Elsemarie tog som vanligt sitt söndagsmorgondopp i havet. En badkompis, vid namn Lennart och ett litet antal andra som ej fruktar det kalla vattnet träffas där vid en bestämd tid  och när de simmat till land igen så dricker de kaffe utanför en av sjöbodarna!

Ett par av oss andra TITTAR  på badentusiasterna i vågorna  men deltar i gemenskapen först när kaffekorgen och Elsemaries goda bullar plockas fram!   "Hujedamej"! säger vi i Småland ! Nog behövs det varmt kaffe alltid!
Av någon konstig anledning känns det som om jag inte orkar skriva mer nu så jag säger Natti, Natti och avslutar i morgon mina skriverier om senaste resan till Göteborg. Luftombyten passar inte in i mitt önskade välbefinnande! SOV GOTT,ALLA! Vi är alla älskade av en kärleksfull Fader !

Att åka med Tobias vid ratten känns alltid lugnt och bra Han både kör bra och han tar hand om mej och ser till så jag kommer på plats innan han återvänder hem till sitt! Vi ger varandra en godnattkram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar