tisdag 15 augusti 2017

Tisdag 15 augusti 2017. Hurra! Jag har varit hos tandläkaren!

I morse vaknade jag alldeles för tidigt och kunde inte somna om hur jag än försökte.
Tänkte på många saker och särskilt på att jag skulle vara hos tandläkaren klockan 9.00
När jag bodde i villan tog jag buss eller färdtjänst dit. Eftersom jag nu bor i Centrum av stan så var det naturligt att, med hjälp av rullatorn, ta en promenad dit. Jag beräknade en halv timme. Det tog bara en kvart.

Tandläkaren som varit  Georgs och"min" och en stor del av familjens sedan ca 30 år fick inget leende som hälsning i dag. Med en glugg i överkäkens tandrad kniper man ihop munnen till ett streck. Han log och förstod. Efter röntgentagning och behandling, som tog en kvart ungefär, gav han mig i handen en spegel. Jag log mot mig själv, ett glatt leende, fick av sköterskan en ny tid om ett par veckor och gick nöjd därifrån. Undrande! Hur gick nu detta till!.

Har senare i dag tänkt på hur bra det blivit för mig, vanemänniska som få. Elsemarie sa häromdagen:" Mamma, jag har aldrig träffat en människa så rädd för förändringar som du är."
Så kan det vara. Det är en bit emellan detta och att ha lätt för "Tjong, Ballong" !!
Jag säger än en gång:"Jag var gift med hennes pappa" och hur bra var inte det?

En som efter morgonkaffet sa: "Nu tar vi en promenad", eller fick ut mig varje lördagmorgon till Eirabadet för att simma 200 meter. Jag tyckte om det men utan Georg hade det inte hänt.
Skönt nog bodde vi under flera år nära till badet men vi cyklade jämt dit.

När Elsemarie ibland tar bilen till jobbet i Katrineholm  stannar hon vid någon sjö utefter vägen, hoppar i och kommer ändå i tid till jobbet.. Precis så skulle hennes pappa också kunnat göra.
I dag ringde jag min bror, snart 94. Tre dagar i veckan,  tar han tidig morgon bussen till Simhallen (trots att han bara har 8 % syn) och simmar 150 meter.

Att jag kom in på det här med vanemänniska har att göra med att jag i dag tänkte på hur glad jag är för att ha haft samma tandläkare i 30 år, haft samma läkare på Vårdcentralen  min Hårfrisörska likaså i många år. Under några år hade jag samma ögonläkare på USÖ, innan han flyttade från stan. Det var roligare att gå dit på den tiden.

På hemvägen tittade jag in en stund i Nikolaikyrkan, tände ett ljus och bad särskilt för en vän, som drabbats av en  sjukdom, som delvis begränsar de möjligheter som finns att leva ett fullödigt liv.
Tror att Gud var med när jag tände ljuset och bad.

I går när Stefan var här så pratade vi om hur rolig Gud är och att han skojar med oss ibland,
Som väl mina bloggläsare vet så umgås Gud och jag en del i vardagen och då händer det ibland små enkla saker, som tex. i dag. Jag var hes i halsen innan jag skulle ge mig iväg i morse och jag önskade en Vick halstablett. Jag drog ut en låda i nattduksbordet, inte för att jag trodde att jag skulle hitta någon tablett men i alla fall.
Jag kan ibland inom mej höra ett hånskratt i sådana situationer. Så dum du är som överhuvudtaget tittar i lådan!
Det är då jag ilsknar till. Så också i dag. Jag sa:" Nu ska du va tyst! Min Gud kan göra allt! Han kan ha gömt en tablett för det här tillfället eftersom han VET allt i förväg. Och hittar jag ingen så tror jag på Gud ändå!"

Just som jag skulle stänga lådan får jag se den. Rätta sorten var det också. Den låg där ensam i ett hörn av lådan. Barnslig som jag är sa jag:"Där ser du" Gud sviker aldrig!"
Som jag tidigare skrivit så lever vi i en ond värld. MEN, som vi sjöng i söndagsskolan:"Med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen, le mitt i stormen, när glad jag seglar hem."
Det onda är alltid ute efter oss och vill ej att vi ska lita på Gud. Men vi VET  hur det slutar! Till sist!

Någon tycker det här låter knäppt: OK. Jag citerar åter min vän, Kyrkoherden som sa;"Så här tror jag. Sen får ni tro vad NI vill." Jag brukar säga att Gud och jag vet var vi har varandra och inte alltid gör jag det HAN vill men hans nåd är så stor och hans kärlek så gränslös och under mitt långa liv har jag så många erfarenheter av detta så jag säger bara:"Jag KAN inte tvivla . Jag MÅSTE tro och jag älskar Jesus!
 Nu är det sovdags. Tack vare att jag sov i fåtöljen sedan jag kommit från tandläkaren så har jag inte blivit sömnig så tidigt i kväll, som jag annars brukar.

Sov Gott, mina vänner. I TV säger de att i morgon ska solen skina.  SÅ ROLIGT!!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar