måndag 24 oktober 2016

Också en måndag! 24 oktober 2016. Flera skratt i dag. Berättar lite!

Måndagsmatgästen kom. I dag kom vi i vårt samtal att nämna ett par personer, som utmynnade i det vanliga i vår ålder. Ja men vad var det nu igen hon hette? Efternamnet kom vi ihåg och en del andra förnamn, släkt till dessa två vars, namn vi båda försökte komma på. "Jamen, jag har det ju i huvet"
"Jag kan se både henne och hennes son framför mej men vad hette dom i förnamn nu igen? "
Och vad hette det där de bodde? Jag vet ju så väl vad stället heter. Det kommer senare."

Hahaha! Vad vi skrattade! Kom överens om att den som först kom på något skulle skicka sms till den andre.
Jag fick skjuts till träningen där jag fick vara med om nästa skrattsalva.
Före träningen satt jag,som vanligt , med min iPhone, Hade skickat ett meddelande till Birgitta i Göteborg, som fyllde år i lördags. Skulle kolla om hon läst det, vilket jag inte kunde upptäcka på en gång. Vet ej hur jag gjorde men plötsligt ser jag hennes glada ansikte i mobilen.
 Men hjälp! Jag hade kommit åt Facetime! Det var inte meningen. Jag kan ju, i stort sett, bara skicka meddelande och blogga. Plötsligt kastades jag in i något nytt utan att vara ledsagad av ett barnbarn.

 Jag förklarade för Birgitta att jag aldrig använt Facetime tidigare och kunde nog ej dölja min nervositet. Vad vi skrattade!
 Oj då, plötsligt var man sedd utan att först ha hyfsat till sig.
Vi fortsatte dock  att prata och hem kom mannen från sin just avslutade träning, så vi hann också se varandra och växla ett par ord. Det var verkligen roligt att både ses och prata med varandra.

Jag har länge tänkt åka till Göteborg för att hälsa på familjen. När jag nu såg dem längtar jag ännu mer att få göra ett besök hos dem. Det finns i sammanhanget två små barnbarn, varav jag bara sett den äldre av de två.

När jag kom hem från träningen kom jag på att det var dags att betala ett mindre antal räkningar. Eftersom bilskatten skulle vara bokförd senast 26 oktober fann jag för gott att se till så jag var vid bensinmackens brevlåda före klockan sex.
Jo, det borde lyckas! Väl där fick jag veta att närmaste brevlåda numera finns på Coop, en bit bort.
Nej!!! Jo det skulle bara ta några minuter att gå dit fick jag veta. Som tur var hade jag rullatorn och började gå i riktning mot Coop. Hittade en brevlåda. Tyckte att det lät som att det fanns mera post i den så jag gick in i affären för att köpa frimärken och fick då veta att mina gamla julpostfrimärken går att använda fortfarande på samma sätt som vanliga märken. Tack för det!

Så började den långa vandringen hemåt. Jag tog tid exakt 25 minuter tog det. I dag blev det ordentlig träning!
På altan stod två små hinkar hemkokt ärtsoppa, "kokt på rikligt med bogfläsk" och i min iPhone fanns ett meddelande om detta från Lasse. "Godaste ärtsoppan ever. Recept?"  Svar:"Nix. Hemligt!"
Det betyder väl att jag kommer att bli bjuden fler gånger. Lasse är numera expert vad gäller god ärtsoppa.

Som sagt, hem kom jag och inte var jag så trött som jag förväntat mig. Jag satte igång tvättmaskin och kände t.o.m lite arbetslust. Tänkte som så att lördagens förböner fortfarande fungerar.

Det blev en rolig dag med mycket skratt. De båda namnen kom jag på strax före träningen och skickade sms och fick ett HaHaHa till svar.

Nu ska jag bara hänga tvätten, läsa lite, prata med Gud om det ena och det andra. Till honom kan jag säga allt, om det svåra, det roliga, mina drömmar, om mina nära och kära, om mina vänner. Han förstår så bra och lägger tillrätta när så behövs. Dagen slutar bra! SOV GOTT, vänner!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar