tisdag 10 november 2015

Tisdag 10 november 2015. Vilken omväxlande dag! Inte långtråkigt här, inte!

En omväxlande tisdag tar också slut. I kväll är jag så sömnig och trött.
Jag skrev en "att göra"lista efter frukost.  Har jag skickat in anmälan till Kyrkogårdsförvaltningen att vi vill ha gravplatsen kvar ytterligare några år ? Svar: " Jo det hade jag och nytt gravbrev ang mej fram till år 2040 hade jag fått. Så nu är det klart för oss båda två. Så bra att veta. Vi själva finns hos Jesus. Ännu bättre att veta! Tacksam för denna trygghet!

I samband med Linns bröllop lovade jag att återkomma med ytterligare någon liten historia från hennes barnaår. Med hänvisning till ovanstående ska jag berätta om ett besök tillsammans med Linn och Elsemarie hos kusinerna i Hjortkvarn. Någon månad innan Linn skulle fylla två år.
Det var bara vi tre sedan alla gett sig iväg på morgonen.
Vi hade just avslutat frukosten och Georg kom på tal, som så ofta. Elsemarie och Linn gick till övervåningen och Elsemarie märkte att jag grät. Efter en stund kom Linn nedför trappan, skickad av sin mamma, för att trösta mig.

" Vad gråter du för?" sa Linn. "Jag längtar efter morfar, sa jag. (L. hann aldrig med att se sin morfar)
Med skärpa  och klar röst utbrast hon:" Men HAN e ju döö! Och han kommer inte tillbaka! Och DU! (pekande på mej), du har ju JESUS och FÅGLARNA! Vill du ha lite medicin? Annars kan jag ta den."  Min handväska fanns i hallen och i den halstabletter. Snabbt bar det iväg till handväskan och "medicinen", som hon, i mitt ställe intog på plats. Inte kunde jag gråta efter så mycket tröst!

 Dagen, i dag, fortsatte med försök att nå Transportstyrelsen. Misslyckandet kunde ha undvikits om jag haft ögonen med mig och läst på registreringsbeviset. Jag "tar över" Linns bil tills en köpare infinner sig. Jag pratar, så klart med Gud också om bilförsäljningen. Linn har många järn i elden  och finns i Malmö.Hon och maken behöver bara EN bil. Jag behöver ingen!

IngaMaj dök helt oväntat upp till förmiddagskaffet. Sven ringde och erbjöd sig att handla åt mig på Maxi. Kerstin och barnbarnet Liam kom och överraskade. Så sällan jag träffar Liam. En mysig liten kille! Ulla ringde. Har jag lust att åka med till Marieberg i morgon när hon ska åka dit?

I TV 4 pågår just nu "Kalla Fakta",som handlar om svenska medborgare, som reser till  den verksamhet, som "Islamiska Staten" bedriver med misshandel och dödande av oliktänkande.Främst kristna.
Jo jag ska lyssna in hur svenska medborgare kan bestämma sig för att åka dit, vilket just nu diskuteras. Så jag säger kort och gott GodNatt! Sov Gott!
P.S. Fick nu SMS från en av eleverna då jag var "klassmormormor" på 90-talet. Hans mamma är i Örebro några dagar och de ska komma till mej på besök tillsammans med killens flickvän. Gissa om jag blev glad! Vi hade så fin gemenskap, eleven, mamman och jag och umgicks flitigt på den tiden! Numera bor modern i sitt hemland. Vilket återseende som väntar oss efter flera år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar