fredag 11 september 2015

Fredag 11 september 2015. Träning blev det trots motstånd. Fortsätter med 90-talet.

Bäst att ta itu med bloggen så jag kommer i säng i tid. Det är ju viktigt med goda sömnvanor. Något jag i hela mitt liv haft svårt att acceptera. Jag planerar ofta att lägga mig tidigt men klarar det sällan. Sedan jag började blogga har det blivit ännu värre. Häromdagen träffade jag en person, som överraskade mig med att säga att hon läser min blogg, och föreslog att jag skulle börja lite tidigare.
Det är klart, att om den ersätter en  nattsaga, så publiceras den oftast för sent för att främja goda sömnvanor.

Sömnig vaknade jag i morse och förberedde mottagandet av min vän Isak. Förberedelsen innebär att jag bäddar sängen och klär mej. Ett sent sms meddelade att han stannade hemma i dag.
Först klockan halv två kom jag, efter heta diskussioner med mig själv, iväg till träningen. Lättja har präglat dagen. Handlade på hemvägen.  En ung tiggerska fanns på plats utanför affären. I dag blev det en påse chips och en sedel av mindre valör.

Sen lunch, bestående av blodpudding,med färsk lingonsylt och grädde, åt jag i solskenet på altan.
Nu går jag direkt till den välfyllda dagboken från år 1992.

I gårdagens blogg hade jag kommit fram till Midsommarafton, 19 juni.
Mulet väder på förmiddagen men sedan kom solen. Precis som det ska vara! Allt var förberett i Hjortkvarn  för att ta emot alla gäster, antal 17 personer. . Lennarts mamma Margit och pappa Kurt var där. Gunnel och Dan,(vänner från Vivalla) samt alla vi andra.  Långbord var dukat i det stora vardagsrummet, där vi åt sill och potatis, jordgubbar med grädde.Allt enligt tradition.

Att samla blommor till midsommarstången och resa den var ett nöje för samtliga närvarande. En jättemysig midsommarafton. Kaffe med jordgubbstårta i trädgården .
På kvällen bjöds vi på en läcker sallad med gott bröd. Så blev denna midsommarafton ännu ett tillfälle för släkten att mötas i gemytlig samvaro.

Midsommardagen grumlades glädjen något av det jag fick höra från Mikael.
 För första gången träffade jag den blivande sonhustrun till Kerstin och Awad, Anna-Lena var namnet, en tjej jag än i dag tycker om så mycket.  Mikael och hon åt lunch hos mej. Mikael var chockad sedan han på midsommaraftonen bevittnat hur en av hans kamrater hoppade från ett balkongräcke,7 meter upp. Han spräckte skallen står det i boken. Jag vet ej om han kunde räddas.

 En stund efter det att  Anna-Lena och Mikael avlägsnat sig kom en hungrig Fredrik. I frysen fanns färdig älgstek som tillsammans med ris blev en bra måltid. "Tack för frysen", har jag skrivit.

Jag jobbade i trädgården när han mätt och glad gick till sin kompis Niklas. Fredrik log mot mig och sa förmanande;" Var inte ute och jobba för länge, farmor!" Så glad man blir över en sådan hälsning från tonåringens sista år, som just tonåring.
Sista sommaren Georg levde hyrde vi en stuga på stora gården i närheten av mammas hus.
Nu hade jag förmånen att få hyra den tre veckor denna sommar också.
Jag tog Kristin, Emil och Kristian med i bilen och åkte till Högskulla på måndagen efter midsommar.
Ett par dagar senare kom Magnus. Hade åkt buss.
På fredagen 26 juni åkte Kristin, Kristian och jag hem till Hjortkvarn och Örebro. Jag hade lämnat ett ostädat hus men blev jätteglad då jag kom åter och fann att Kerstin städat hela huset medan jag varit i Småland.

Dagen därpå kom Eduardo från Göteborg med dottern Nathalie samt ytterligare en pappa med dotter. Döttrarna spelade fiol och skulle på någon storsamling för violinister i Örebro och dagen efter i Bollnäs. De nattade över hos mej och fortsatte, sedan de ätit frukost, till samlingen i Bollnäs.

Jag åkte på kvällen till Hjortkvarn, där jag hämtade Petter, Jonas och Bernard. Magnus var kvar i Högskulla. Nu var det fyra stora killar som skulle bada och ha kul några dagar.
Om detta berättar jag i kommande blogg. Nu är dags att sova.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar