tisdag 9 juni 2015

Tisdag 9 juni 2015. Lite dagens och lite 90-tal med babykorgsklädseloch annat roligt.

Ingen ordning precis men vackert utanför mitt lilla hus. Sommar!
Vaknade klockan 5 i dag igen. Alldeles för tidigt. Nu skriver jag tidig blogg av nämnda anledning.
I morgon bittida hämtas jag till tandläkaren och då ska jag vara i god kondition.

Jag har gjort fiskfärs i ugn och stekt kyckling, rensat ett minimum av ogräs. Gick sorgsen in då jag insåg att jag ej besitter samma kraft och energi som för ett par år sedan.
Att blogga är då inte så dumt.

Jag dyker ner i dagboken från år 1992.
Jag hade under år 1991 avslutat min tjänst i Mikaelskyrkan där jag haft jobb 5 månader med lön från kommun. S.k. Arbetslöshetsersättning. Nu hade jag börjat "stämpla" igen och skulle därmed fortsätta till i mars, då jag skulle ingå i pensionärernas skara, där jag fortfarande befinner mig.

Icke förty så blev jag uppringd från Arbetsförmedlingen att jobb fanns på Norrbyskolan en vecka medan lärarna var på vidareutbildning. Plötsligt var alla lärare utbytta mot vikarier.
Härligt tänkte vi arbetslösa. Nu får vi jobba en vecka med ordinarie lön. Men så var det inte till förtret för vissa. Nej lönen samma som vi fått under de 5 månader vi jobbat för att berättigas till en ny stämpelperiod. Jag tyckte det var roligt att vara i skolan igen och var nöjd. Gällde ju bara en vecka.
Tyvärr var jag sjuk, ett par dagar med feber, hela veckan men jag var på jobbet och trivdes.

Elsemarie, sjukskriven för sin foglossning tog tåget hem till sin Lasse.En av de tjejer som bott hos mig och som nu är min FBvän fick i dag en pojke, står det i boken.Ulla kom, skjutsade den romska flickan till tåget, sedan soc. tröttnat på att betala dyra telefonräkningar och resor och nu köpt enkelbiljett till en plats i norra delen av landet där hon hade vissa anknytningar före sin ankomst till Örebro. Vi mådde lite dåligt och fällde några tårar men insåg att det var trots allt bästa lösningen.

17 jan. Fick i dag papper från Tingsrätten ang. mitt övertagande av Georgs del i fastigheten. Så här har jag skrivit:" Sista jordiska biten efter Georg. Nu är jag ensam om allt. Känns bra att vi kommit så långt...."
19 jan. Söndag. Fikar som vanligt med tidningsutbärarna Mattias och Magnus.

Vecka 4. Fortfarande förkyld och dålig. Ulla hos Elsemarie och Lasse och fixar babykorgen
22 jan. Kristina Tufvesson hemma från Paraguay kom i dag. Vi pratade i flera timmar. Hon var ju också en av Georgs vänner och vi hade mycket att dryfta.
Britt, min bästis från skolåren, nu boende i Stockholm, kom också. Båda stannade några dagar.
Kristina hade mycket att uträtta och att träffa folket på Örebromissionen i vars tjänst hon arbetat i Paraguay.
Söndag 26 fika med pojkarna, som vanligt. Lika roligt varje gång. Jag tror att de förstod att det betydde något för mig att vi fortsatte den tradition som morfar Georg börjat.

28 jan.Jag åkte till Katrineholm och stannade till 30 jan. då jag hämtade Maria vid Musikhögskolan och åkte hem till Sven och grattade på hans 42årsdag. Strålande vårdag!
31 jan. I Mikaelskyrkan på Riaträff klockan 19.00

Så var januari månad ett minne blott. I februari skulle det hända en del roligt.
Nu är det dags för mig att sova och det är precis vad jag vill. Natti, Natti alla bloggläsare! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar