onsdag 11 juni 2014

Onsdag 11 juni 2014. Sammandrag, tisdagoch onsdag.


Här är Alfons som mina fyra barn givit mig som present. Tacksam och glad är jag.
Gårdagen  började med att jag gick ut i trädgården och med hjälp av en vän blev det ett och annat gjort.
Tomatplantorna flyttades ut i stora världen och tomten hyfsades till!
Fixade mat som jag gick till min sjuka syster med.  Stannade där en god stund. Kom hem, hittade inte min mobil. Det tog lång tid innan  jag med hjälp utifrån fick höra att den fanns i huset.

Ett trevligt födelsedagskalas för mitt 11åriga barnbarnsbarn på kvällen.Grillade i trädgården. Vad vi njöt!
En perfekt sommarkväll. Kerstin och hennes man har nu fem vackra barnbarn. Jag är priviligierad, som får vara med på födelsedagskalasen och träffa de härliga barnbarnsbarnen. Fick skjuts hem av Kerstin, som skulle jobba "natt".

I dag vattnade jag på morgonen. Telefonen ringde. Det var Elsemarie, som försiktigt undrade OM jag möjligen kunde baka två nötrullar till festen i kväll. Hon var på fest i går kväll också och ska ha 50årsfest för sin man på söndag så hon hade inte hunnit baka. Hon slutar nu sitt jobb på Karolinska Gymnasiet och kamraterna avtackar henne vartefter. Lite tårar blir det förstås men hon kommer att lika helhjärtat gå in i sin nya uppgift nästa termin, så det är bara att önska henne lycka till. Hon satsar till 100% vilket jobb hon än har så det blir säkert bra.

Jag gick till träning, handlade, bakade nötrullar med mycket grädde i. De hämtades av modern och sonen, som skulle skjutsa mamma till festen.
När nu ugnen var varm så kunde jag lika gärna baka två sorters kakor till festen på söndag. Så blev det gjort!

I TV berättas om hur ett inbördeskrig hotar Irak där det finns stora motsättningar mellan regering och rebeller. Så sorgligt. Nu flyr människor därifrån och I Syrien har inte något förändrats. Människor fortsätter att fly. I Bosnien har man stora översvämningar, som kom så snabbt att man ej hann sätta sig i säkerhet.Många människor dog och massor av djur.  Såg i går en bild på en ko som simmande kommit till en hög trappa och det såg faktiskt konstigt ut att se den stackars kon stående i trappan men hon räddade ju i alla fall sitt liv.

Själv kan jag glädja mig åt en fin present som fanns här när jag kom från Rom. Jag gav denna , min hjälp i trädgården, namnet "Alfons". Jag lever fortfarande mer eller mindre i min sagovärld efter alla  upplevelser tillsammans med barnbarnen. I kväll fotograferade jag Alfons, sedan jag sett hur noggrant
han jobbade innan han gick in i sitt garage, om man nu får kalla den lilla plattan så. Naturligtvis har jag också ringt min syster, som känner sig bättre efter operationen och det gladde mig. När hon orkar ska vi ta en liten tripp till Figeholm.

I morgon slutar mitt yngsta barnbarn, Tobias klass nio och då blir det fest där med smörgåstårta och jordgubbstårta. Jag har det ganska bra, eller hur?
Avslutningen om Rom får jag ta en annan dag, för nu är denna dag slut och jag säger GodNatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar