måndag 17 februari 2014

Måndag 17 februari 2014.Liten utfärd till Lesjöfors år 1982.

Strängmusiken, Saron,Lesjöfors 1962 eller 63?Ingemar, Kerstin och Sven längst fram.
                       Så var det åter måndag. Ingen Isak i dag för Filip är hemma på sportlov. Husse och matte är i London och tar ett par dagars time out från alla bekymmer på jobbet, nu senast vattenskador så de måste till andra lokaler. Allt samtidigt. Bra att de kom iväg så de kan tänka på något annat när de vaknar och när de somnar.

Jag kom iväg till träningen och har haft ont i benen efter det. Passade på att titta på reprisen av gårdagens TVgudstjänst från Linköping. En av de elever jag hade i ettan i Borensberg spelade och sjöng en sång som han själv skrivit. En strof löd ungefär så här: "Har du förlorat Jesus har du förlorat allt." Han har skrivit låtar om Jesus förut och jag blev så glad att höra honom i dag.

Nu tar vi Lesjöfors. Från min  lilla Fickdagbok och mitt minne. Det var nu ganska länge sedan vi senast var i Lesjöfors. Nya, bättre vägar hade det ju blivit med tiden. Ibland har jag undrat varför vi överhuvudtaget flyttade dit. Jag tror att det var för att få en egen affär och även om priset blev för högt så hade vi ganska goda villkor och det var roligt att se hur omsättningen ökade från bottenläge till möjlighet att försörja oss. Jag har alltid älskat affärslivet, ända sedan jag i unga år sålde majblommor och jultidningar. Georg och jag kompletterade varandra. Vi var bra på olika saker.

Bäst av allt med tiden i Lesjöfors var att de tre barnen, som där växte upp är så nöjda och glada över sina år där. Vi hade också många vänner och hela samhället blomstrade på den tiden. Människorna vänliga och glada.
Det var lördagen den 3 juli vi åkte dit. Vi hade länge talat om att ta en tripp dit för att träffa gamla vänner. Georg hade ringt till Hotellet och bokat rum.
När vi kom dit möttes vi av Mitzi, som blev både glad och förvånad. (Nu kommer jag att nämna många namn i det här inlägget.) På vår tid hade hennes föräldrar cafe' i huset bredvid Färgcentrum. Mitzis man kallades" Småland", något som jag gillade.
Vi blev bjudna på kaffe när vi kom och det var bara så roligt att ses igen efter 17 år.
Naturligtvis gav vi oss genast ut för att se oss omkring. "Jättekul" står det i boken. Hälsade på hos Stolpes och Östins, gjorde en tur till Rämmen.
Efter god söndagsfrukost åkte vi runt i samhället och hälsade på hos Tekla Johansson, Märta och Verner Nilsson i Vällingby, Ångströms,Skogs i Rämmen och Bygdegården där det just den dagen var fest och vi såg fler bekanta. En del hade vi glömt namnen på. Under åren hade vi ju lärt oss namnen på de flesta så vi hjälptes åt att komma på vilka vi såg. Köpte en adventsstjärna av Rune Skog. (Den har jag fortfarande i fönstret varje jul. Åt middag på Hotellet. Drack eftermiddagskaffe hos Karin och Herman Östell, där vi också träffade vår vän, Hermans syster, Anna Johansson. Vidare hann vi med besök hos Karin och Erik Hedlund, (våra första vänner i Lesjöfors), Barbro och Sven Nygren, Sara Rockberg.

"Vilken dag, så rolig!" står det i boken.
 Åkte till Örebro. Georg hade nu semester och vi bodde i Ullas och Lennarts lägenhet i Vivalla, medan de var på semester. Så mycket Lesjöforsprat det blev de första dagarna. Vi var så nöjda med att än en gång ha fått återse den plats där en viktig period av vår familjs liv utspelades. Mycket av svårigheter, det kan ej förnekas, men en tid då vi verkligen fick uppleva hur Gud vakade över oss och vår tro på Gud växte sig allt starkare när vi såg hans omsorg om oss.

Men nu tystnade diskmaskinen och kvällen tog slut så det är bäst att gå till nattens vila. Hittade ett foto från förr och skickar med det. Kanske någon, eller några, från Lesjöfors, läser denna blogg och  känner igen en och annan på fotot.
GodNatt. Sov Gott! Gud är god! Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar