fredag 8 november 2013

Fredag 8 november 2013.Träning, letande,bloggande! "Glad Ton"70tal.

Det är inte lätt att vara gammal och fruktansvärt oteknisk. Bläckpatron slut. Fick hjälp att sätta in en ny. Funkar inte i alla fall! Skulle scanna ett av GladTons inbjudningsbrev från vinterfesten 1978.Scannern funkade ej. Ett tag funderade jag på hur jag överhuvudtaget vågade ge mig på att blogga när det enda jag kan är att trycka på tangenterna. Men samtidigt är det ju så roligt.

Jag ser att Glad Ton flyttat sin verksamhet till Salem och att pastorn skulle hålla tal på den planerade festen som annonserades genom att skicka handskrivna lappar till hemmen.

Så här står det:"Vinter -fest ! Vi i Glad Ton tänkte ha en vinter -fest då vi ville att föräldrar och syskon skulle komma med. Festen hålls i Salem lördagen den 4/2 -78. Från kl 16.00-17.30. Vi vill att ni anmäler er. Barnen kan ta med sig lappen tisdagen 31/1 -78. Ni kan också ringa tele 41362 el.40465 el.40737. Det blir tal av Past. Lennart G.  Ledarna!
Barnets 
namn------------------------
Vi kommer
------ vuxna
------ barn"
Vad sägs om en såda informativ inbjudan?
I mitt förra inlägg berättade jag om lägret för ledarna. Då gick de nog i sexan eller sjuan. Till lägret det året tror jag att Elsemarie hade gjort ett Bibelstudium om "Den förlorade sonen".Tyvärr kan jag nu ej hitta "utkastet", fast jag vet att det finns någonstans.
Nästa läger var det någon annan som stod för undervisningen.
Jag hittade i mina gömmor några andra intressanta papper, som jag nu ska låta alla ta del av. Med risk att jag fått något om bakfoten, men Elsemarie är på kalas i kväll så jag kan ej fråga.

Det fanns inga gränser för kreativitet för tjejerna. Några bildade en klubb som kallades "Tigrarna". (Nu en annan sammansättning av flickor)
Möte nr 1 står det på ett papper.  79-01-31 onsdag.
Helena, Fia Kicki,Lotta, Elsis,(Elsemarie), Helen.
En tjej var nog frånvarande för om henne står det att"hon får en chans till". Handlade tydligen om hennes beslut att vara med i klubben eller inte.
2. Klubbens namn: Tigrarna. Kicki gör märken. Övriga fyra frågor handlade dels om att "ta chans" på killar åt tjejer vars namn ej fanns med i klubben(?) dels om huruvida de skulle ha T-shirt med tigertryck, svarta med gula bokstäver, som skulle sys fast. Punkt 5 var nästa möte skulle hållas och 6 mötet avslutas.
Hittade också möte 4,8 och 10. Den 21/3 går möte nr 4 av stapeln och handlar om inköp av tigermärken.5-6 i diameter kostar7-12 kronor Punkt 2: Ploymärken. Låna kritor i skolan.
Punkt 3 gällde hur "invigningen" skulle gå till.(Scoutpåverkade som de var). Hos Lotta skulle de vara.
Läsk och godis fick var och en ta med åt sig själv. Ordföranden frågar personen om hon VILL vara med i klubben. Om hon svarar "ja" ska hon svära en ed. Vill hon inte svarar hon "nej" och blir därmed utesluten. Ordföranden säger: "Härmed är du medlem i
TIGRARNA och ger personen klubbnålen. Eden lyder:"Jag lovar att vara en trogen medlem i klubben TIGRARNA. När alla är invigda så svär vi alla TIGERlagen. Till sist bestäms var nästa möte ska hållas.
Möte nr 8. Alla närvarande. Punkt 1:9 maj åka till Motala med Karlsbybuss. 2: Hajk någon gång i sommar.
Möte 10 innehåller 6 punkter. 1: Kicki är "utesluten".(Hon har flyttat) HEDERSMEDLEM. 2: Vem ska vi ta in? 3: Ingen! Nu? 4: Om man går ut får man lämna tillbaka bricka och märke.5: Hajken får vänta. 6  plats för nästa möte.
Tro nu inte att det räckte med detta! Nej, då! Fullt ös i Kristna Skolgruppen och Flickkören och i skolan med fester och basarer. Elsemarie lämnade Glad Ton senare för att hinna med sina pianolektioner. Hon visste ju vilket yrke hon bestämde sig för redan som 6åring.
Ja det blev lite mycket det här men jag tänker att tjejerna kanske kan ha lite roligt av att bli påminda om hur mycket de hann med och ändå var duktiga med sina studier.
Nu är dagen slut och jag säger Godnatt och Sov Gott var och en! På återseende! Gud är god! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar