fredag 20 april 2012

Regn, Kallt. Aprilväder när det är som sämst.

I dag började jag dagen som jag brukar fast jag tog maten före kaffet. Oftast kommer kaffet både före och efter den riktiga frukosten. Träningsdag. Stod på trappan med paraply och väska men gick in igen på grund av regnet.
Den här dagen blev rätt från början med andaktsstund i vanlig ordning. Och i dag träning hemma.Efter schema.

Eftersom jag planerat gå till stan i dag så skulle jag gå ut med Isak där han bor så jag gick hem till honom men på vägen dit hade jag bestämt mig för att avstå stan i dag.
Överlämnade åt yngste sonen ,som kom från skolan att ta en promenad med Isak.
Gick hem till mig.Besvarade fyra vänförfrågningar på Facebook.Och nu Bloggen!

Jag stannar kvar i Stockholm och ska nu komma till fritiden. Affären hade öppet från klockan halv nio till klockan sex. Tror att vi stängde klockan fem på lördagarna. En dag kom mina chefer på att jag borde ha en halv dags ledighet och det var en god gärning må jag säga. Kunde gå ut på stan och handla lite åt mig själv och på en annan gata än den närbelägna Hornsgatan där annars det mesta fanns.

Min lön var 50 kronor pr månad,som jag alltså fritt hade att förfoga över.
Havregatan där vi bodde var en tvärgata till Ringvägen och en bit ner på den låg
"varuhuset" Åhle´ns. Där fanns det mesta och jag gick gärna dit om jag inte tog en
spårvagnsrunda med fyran,Ringlinjen, som gick runt, runt hela stan. Inga ändhållplatser. I början av min stockholmstid tog jag en runda ibland och lärde mig massor av gator genom att titta ut genom fönstren. På kvällen en koll på kartan
och kände mig snart hemmastadd.

Men kände att jag borde göra något åt ensamheten. Eftersom jag ville träffa ungdomar i någon kyrka begav jag mig till Filadelfia där tant Magda var med mig ett par gånger i början. Ingen av de tre i huset var särskilt intresserade av kyrkor men hade inget emot min kristna tro och, som sagt hände det att de också
vid speciella tillfällen gick till någon kyrka.

Men nu var det alltså Filadelfia, den stora kyrkan nära S:t Eriksplan, som gällde.
Många ungdomar fanns med och efter mötet vågade jag mig fram till ett par av dem .
Berättade att jag behövde få kontakt och de var så vänliga och jag blev, om jag minns rätt, bjuden att komma hem till en av tjejerna senare i veckan. Nöjd åkte jag hem med 54an och var glad att jag vågat göra ett försök till att få kontakt.
Men det blev bara en enda träff. Jag gjorde ett nytt försök några veckor senare men fick inget napp. Varpå jag återgick till det vanliga.

Sommaren innan ,då jag nyss fått erbjudandet om att resa , hade jag av en händelse fått ett telefonnummer till en tjej i Stockholm, som var med i en kyrka där.
Ingen aning om vem det var men en dag då jag var ledig ringde jag upp, hälsade från den som givit mig telefonnumret och talade om mitt ärende.

En glad röst hälsade mig välkommen att gå med till hennes kyrka. "Vi kan ses vid spårvagnshållplatsen Sveavägen, Odengatan kl 7 på lördag kväll." Så bra det kändes!

Vi hittade varandra och efter den kvällen var jag inte ensam mer.
Ska nästa gång berätta lite mer om detta.

Nu vet jag ej hur långt jag har skrivit men publicerar det som det är och önskar er alla en skön fredagskväll. Gud är god och älskar oss precis som vi är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar